Milivojević: Potrebno omogućiti sprovođenje Vladine LGBT politike

Milivojević je takođe zamolio one koji u Vladi donose odluke da "zauzmu korektan, profesionalan i ozbiljniji pristup jer ovo sve liči, već mjesecima, na igru"
121 pregleda 8 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Gov.me
Stevan Milivojević, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.08.2015. 19:16h

Član Savjeta za zaštitu od diskriminacije Stevan Milivojević je Vladi Crne Gore uputio zahtjev za hitno sazivanje sjednice Savjeta kako bi se efikasno zatvorilo pitanje koordinacije primjene Vladine LGBT politike.

"Molim predsjednika Savjeta Igora Lukšića i člana Savjeta Suada Numanovića da obave konsultacije potrebne u Vladi kako bi se Ministarstvu za ljudska i manjinska prava ili Generalnom sekretarijatu Vlade stavila na raspolaganje dodatna sredstva iz budžetskih rezervi da bi Nacionalni tim za praćenje implementacije i Nacionalni LGBT koordinator mogli funkcionisati", navodi se u Milivojevićevom zahtjevu.

Prema njegovim riječima ta sredstva bi podrazumijevala i pokrivanje troškova nadoknada po osnovu rada Tima i koordinatora ali i za pripremu i publikovanje periodičnih izvještaja o implementaciji Vladine LGBT politike.

On je takođe zamolio one koji u Vladi donose odluke da "zauzmu korektan, profesionalan i ozbiljniji pristup jer ovo sve liči, već mjesecima, na igru".

Milivojević smatra da ukoliko za navedene probleme ne bude nađeno rješenje, na taj način se "sprovodi ignorisanje i diskriminaciha crnogorske LGBT zajednice i njenog prava da se Vladina LGBT politika svakodnevno i kvalitetno sprovodi".

Bonus video: