Motociklisti na "Ruski put" kreću iz Bara

U najavi hodočašća piše da i ovo, kao i prethodna "ima za cilj da promoviše istoriju naše države". Ruskim motociklistima prva stanica je italijanski grad Bari
50 pregleda 42 komentar(a)
Ruski put (novina)
Ruski put (novina)
Ažurirano: 27.08.2015. 18:29h

Ruski motociklisti "Noćni vukovi" 1. septembra će iz Bara krenuti na hodočašće koje su nazvali "Ruski put". Plan im je da za devet dana pređu trasu od 3.000 kilometara, i obiđu četiri države koje izlaze na Jadran - Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

Na sajtu rusmonte.me objavljena je najava hodočašća, sa rutom puta. Pojašnjeno je da je cilj hodočašća proučavanje istorijske baštine ruske imperije i pravoslavlja, te suočavanje sa "manje poznatim stranicama istorije ruskog carstva".

U najavi hodočašća piše da i ovo, kao i prethodna "ima za cilj da promoviše istoriju naše države". Ruskim motociklistima prva stanica je italijanski grad Bari.

Oni će obići i nekoliko manastira u Crnoj Gori, među kojima su Ostrog, Cetinjski manastir, Đurđeve stupove, i manastir u Reževićima...

U Sloveniji, na planinskom prelazu Vršič, u Julijskim alpima, posjetiće Rusku kapelu, napravljenu na mjestu na kom je tokom Prvog svetskog rata, poginulo više od 180 ruskih ratnih zarobljenika.

U oktobru prošle godine ruski motociklisti bili su na hodočašću "Ruski Balkan". Analitičar geopolitike Blagoje Grahovac tada je ocijenio da je na sceni "opšta okupacija Balkana od strane Rusije".

"Noćni vukovi" su za svoje hodočašće rekli da "predstavlja istorijsku rekonstrukciju konjičkih pohoda njihovih predaka".

I ove godine, piše u najavi, trasa slijedi put konjičkih pohoda njihovih predaka, a motociklisti će obići hramove u kojima su ikone ruskih ikonopisaca.

Bonus video: