Kamp Konik biće potpuno zatvoren nakon izgradnje još 120 stanova

„Stvaramo pristojne uslove za porodice koje žele da žive u Crnoj Gori, jer su dobili državljanstvo, dokumenta, uključeni su u zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, imaju ista prava kao naši građani vezano za socijalna davanja i veliki broj njih je odlučio da živi u Crnoj Gori, jedan broj se sprema da se vrati u zemlju porijekla“, rekla je Kovačević
108 pregleda 19 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Zorica Kovačević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 27.08.2015. 18:48h

Kamp Konik biće potpuno zatvoren nakon izgradnje još 120 stanova za raseljene, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević saopštila je da se ovih dana završava 55 stambenih jedinica, odnosno četiri stambene zgrade, koje će biti puštene u funkciju do 15. septembra, a u sklopu toga izgrađen je i višenamjenski objekat.

„Raspisali smo tender za 120 stambenih jedinica i time potpuno zatvaramo kamp Konik 1 i Vrela Ribnička“, rekla je Kovačević.

To je, kako smatra, dobro za Podgoricu i Crnu Goru.

„Stvaramo pristojne uslove za porodice koje žele da žive u Crnoj Gori, jer su dobili državljanstvo, dokumenta, uključeni su u zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, imaju ista prava kao naši građani vezano za socijalna davanja i veliki broj njih je odlučio da živi u Crnoj Gori, jedan broj se sprema da se vrati u zemlju porijekla“, rekla je Kovačević.

Time su, kako je kazala, omogućili da dio porodica iz kampa Konik nađe mjesto u tim stambenim zgradama.

„Narednog mjeseca imaćemo veliki broj porodica koje će se vratiti na Kosovo, tamo su izgrađeni stambeni objekti i mi ćemo pružiti punu podršku tim porodicama da se bezbjedno vrate u zemlju porijekla“, saopštila je Kovačević.

Kako je pojasnila, raspisivanjem tendera za izgradnju još 120 stambenih jedinica u kampu Konik biće omogućeno da svi koji su trenutno smješteni na kampu Konik 1 i Vrela Ribnička dobiju stambeno rješenje.

„Na taj način ćemo riješiti i kompletno zatvoriti kamp Konik 1 i Vrela Ribnička. To su sredstva Regionalnog stambenog projekta i Evropske komisije, tako da ćemo 15. septembra prisustvovati useljenju porodica ljudi koji žive na kampu Konik 1 i Vrela Ribnička“, navela je Kovačević.

Vlada je, kako je rekla, preporučila Glavnom gradu da pokrene inicijativu upisa vlasništva nad stambenim zgradama i višenamjenskog centra.

Jenda od prostorija višenamjenskog centra biće ustupljena Ministarstvu prosvjete, vezano za organizovanje nastave za jedno odjeljenje za djecu sa kampa Konik.

Bonus video: