U NP "Prokletije" održana međunarodna ljetnja škola u prirodi

NP "Prokletije" je najmlađi nacionalni park u Crnoj Gori, ali je istovremeno jedan od najaktivnijih u pogledu organizovanja škola u prirodi, radionica i međunarodnih skupova
0 komentar(a)
ljetnja škola NP Prokletije, Foto: Tufik Softić
ljetnja škola NP Prokletije, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 26.08.2015. 14:27h

Na prostorima Nacionalnog parka "Prokletije" održana je Druga međunarodna ljetnja škola u prirodi "Summer school 2015" u okviru koje su za učenike iz Gusinja i Plava održane dvije radionice.

Prema riječima direktora Nacionalnog parka Enesa Dreškovića cilj ljetnje škole i radionica je bio prije svega upoznavanje sa ljepotama nacionalnog parka, zatim edukacija, socijalizacija, učenje stranih jezika i sticanje znanja o zaštiti životne sredine.

"Ljetnja škola je bila međunarodnog karaktera, uz učešće predavača iz Engleske, sa Malte, Kosova i iz Crne Gore. Održana je uz finansijsku pomoć Američke ambasade u Podgorici", kazao je Drešković.

Predstavnica organizacije "Balkan Peace Park" Silvija Šatvel je kazala da je smisao i želja organizatora da se radi na povezivanju država u regionu – Crne Gore, Albanije i Kosova.

Jedan od volontera iz NP "Prokletije" Alsen Radončić izrazio je nadu da će naredne godine biti još više volontera iz inostranstva i da će se aktivnosti u ovom nacionalnom parku proširiti.

NP "Prokletije" je najmlađi nacionalni park u Crnoj Gori, ali je istovremeno jedan od najaktivnijih u pogledu organizovanja škola u prirodi, radionica i međunarodnih skupova.

Bonus video: