Prosvjetni radnici donirali krv

“Rezerve krvi su već na zadovoljavajućem nivou, ali potreba za krvlju je svakodnevna i mi iz dana u dan nastavljamo sa kontinuiranim obezbjeđenjem krvi, jer se rezerve mijenjaju iz minuta u minut” poručila je direktorica Zavodu za transfuziju te institucije Gordana Rašović
58 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.08.2015. 19:18h

Rezerve krvi u Zavodu za transfuziju su na zadovoljavajućem nivou, ali je potreba za njima svakodnevna i zalihe se mijenjaju iz minuta u minut, poručila je direktorica te institucije Gordana Rašović.

U akciji dobrovoljnog doniranja krvi, koju je organizovalao Ministarstva prosvjete, jutros su učestvovali ministar Predrag Bošković, zaposleni u tom resoru kao i zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici.

Prema riječima Rašović, od kad je objavljen apel, početkom mjeseca, veliki broj građana se odazvao i donirao krv.

“Rezerve krvi su već na zadovoljavajućem nivou, ali potreba za krvlju je svakodnevna i mi iz dana u dan nastavljamo sa kontinuiranim obezbjeđenjem krvi, jer se rezerve mijenjaju iz minuta u minut”, rekla je ona novinarima, nakon današnje akcije.

Rašović je navela da su takve akcije izuzetno važne, pogotovo u trenutku kada Zavod za transfuziji uputi apel građanima.

“Avgust je mjesec sezonskih nestašica krvi zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda i velikog broja turista”, pojasnila je ona.

Rašović je kazala da je inicijativa ministra, kao prvog čovjeka važnog Vladinog resora, za svaku pohvalu.

Ona se zahvalila prosvjetnim radnicima što su se odazvali akciji i tim primjerom pozvali sve građane da učine isto.

“Vaša uloga u zdrastvenom prosvjećivanju i vaspitno-motivacionom radu u dobrvoljnom davalaštvu krvi je izuzetno važna”, zaključila je Rašović.

Bošković je kazao da je mnogo bitno da svaki građanin dobrovoljno da krv.

“To bi svaki građanin trebao da uradi, obzirom da smo svjesni da je Zavod u proteklom peroidu imao problema sa obezbjeđivanjem dovoljno jedinica krvi za one kojima je potrebna”, poručio je on.

Bošković je pojasnio da su se u Ministarstvu, nakon apela, odlučili na tu akciju, pošto je to i najveće Ministarstvo u Vladi sa preko 13 hiljada zaposlenih.

“Jedna akcija takvog Ministarstva daće mnogo veće benefite nego bilo kojeg drugog u sistemu", dodao je on.

Bošković je kazao da je srećan i zadovoljan što se veliki broj prosvjetnih radnika odazvao akciji.

"S obzirom na veliki odziv nije moguće sve danas završiti, već će se akcija nastaviti i narednih dana”, rekao je Bošković.

On je naveo da je, kao ministar, zadovoljan načinom na koji su zaposleni u tom resoru prihvatili akciju i brojem onih koji su se odazvali.

“Imamo preko 150 prijavljenih sa prostora Podgorice, ali se ja nadam da će se akcija proširiti, a nadam se i da će se početkom školske godine povećati broj prijavljenih”, zaključio je Bošković.