U petak konkursi za upis na osnovne i specijalističke studije

Iz UCG je saopšteno da je konkursom za upis na specijalističke studije raspisano 1.084 budžetskih i 1.076 samofinansirajućih mjesta
53 pregleda 5 komentar(a)
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
UCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.08.2015. 18:44h

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće u petak konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija u trećem roku, kao i za upis na specijalističke studije.

Kako je saopšteno iz UCG, za upis na osnovne studije ostalo je još 76 budžetskih i 373 samofinansirajuća mjesta.

Prijave se predaju u ponedjeljak, a prijemni ispiti polagaće se 2. septembra.

„Slobodnih mjesta ostalo je na fakultetima umjetnosti, odjeljenjima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Bijelom Polju, Mašinskom, Filozofskom, Medicinskom, Metalurško-tehnološkom, Građevinskom, Prirodno-matematičkom, Biotehničkom, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Fakultetu za pomorstvo“, kaže se u saopštenju.

Mjesta, kako se dodaje, ima i na Institutu za strane jezike i studijskom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Iz UCG je saopšteno da je konkursom za upis na specijalističke studije raspisano 1.084 budžetskih i 1.076 samofinansirajućih mjesta.

Prijave na konkurs predaju se od 31.avgusta do 14. septembra.

„Pravo prijave imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti”, pojašnjeno je u saopštenju.

Stranci imaju pravo upisa na osnovne i specijalističke studije pod jednakim uslovima kao i crnogorski državljani.

Prema akademskom kalendaru, studijska godina počeće 21. septembra.

Bonus video: