Bogdanović daje dio plate da se prvacima kupe udžbenici

„Roditeljima koji su već obezbijedili komplete udžbenika, sredstva će biti refundirana u petak i ponedjeljak (Sala Prijestonice Cetinje na II spratu, od devet do 14 sati)“
53 pregleda 54 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2015. 11:54h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i njegovi saradnici izdvojiće dio zarada za kupovinu udžbenika za predstojeću školsku godinu za prvake svih škola sa područja Prijestonice.

Bogdanović je inicirao danas da članovi njegovog kabineta, starješine organa, direktori javnih preduzeća, kao i članovi kabineta predsjednika Skupštine Prijestonice Cetinje izdvoje dio mjesečnih zarada kako bi obezbijedili novac za kupovinu udžbenika za sve učenice i učenike prvog razreda svih škola sa područja Prijestonice Cetinje.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, inicijativa Bogdanovića prihvaćena je jednoglasno, a besplatne udžbenike za predstojeću školsku godinu dobiće učenice i učenici iz osnovnih škola „Njegoš“, „Lovćenski partizanski odred“, „Boro Vukmirović“ i „Šunjo Pešikan“.

„Uz gradonačelnika, dio zarada izdvojiće svi članovi kabineta gradonačelnika, starješine organa Prijestonice Cetinje, direktori javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica Cetinje, te članovi kabineta predsjednika Skupštine Prijestonice Cetinje“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, inicijativa je upućena u cilju smanjenja obaveza na teret Budžeta Prijestonice Cetinje, a kako bi cetinjski prvaci dobili udžbenike besplatno.

„Kao i svake godine, i ovog puta ćemo, povodom početka školske godine, pripremiti poklon za prvake. No, u susret prvom septembru, ovog puta ćemo od svojih zarada obezbijediti besplatne udžbenike i to kroz inicijativu kojom ćemo dati primjer odgovornog odnosa rukovodstva grada prema najmlađim sugrađanima“, saopštio je Bogdanović.

Iz Prijestonice Cetinje apelovali su na sve roditelje prvaka koji do danas nijesu nabavili komplete udžbenika da se prijave u srijedu i u četvrtak, od devet do 14 sati, putem broja telefona 067 249 516 ili lično u Sekretarijatu za socijalnu politiku i mlade.

„Roditeljima koji su već obezbijedili komplete udžbenika, sredstva će biti refundirana u petak i ponedjeljak (Sala Prijestonice Cetinje na II spratu, od devet do 14 sati)“, kaže se u saopštenju.

Kako podsjećaju, Prijestonica Cetinje, zajedno sa Organizacijom Crvenog krsta – Cetinje i Udruženjem Roditelji, u ponedjeljak je pokrenula i akciju pomoći školarcima iz socijalno ugroženih porodica.

Bonus video: