Veliki turistički radnik i donator ne bi da plaća odvoz smeća

Iz NVO upozoravaju da “nema na terenu ni inspekcije rada da vidi kako je moguće da neko angažuje radnike da pod prijetnjom gubitka posla rade i po 12 sati na dan za istu platu i kako su za taj rad i koliko plaćeni
5 komentar(a)
Hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.08.2015. 13:24h

Iz NVO Južni Jadran tvrde da Čedomir Popović vlasnik preduzeća „Carine“ doo u okviru kojeg posluje hotel Delfin u Bijeloj ništa ne radi u skladu sa propisima.

“Popović i dalje u režimski naklonjenim medijima prosipa demagogiju u vezi sa odlukom inspekcije da mu zaplijeni mobilijar, nepropisno postavljen na plaži ispred hotela Delfin. Kao da je neko sada drugi kriv što je on nelegalno uredio kupalište i nema dozvolu za rad, a ne on”, navodi se u saopštenju NVO Južni Jadran koje je potpisala Nada Popović.

“Ovo je prvi put da je neki državni organ reagovao odgovorno i u skladu sa propisima i odmah je nastao problem, i počele su intervencije i pritisci. Popović je prijetio inspektorima, pa su nadležne službe morale da intervenišu i upozore ga da smanji doživljaj. I dok na jednoj strani prosipa dobročinstvo, praćeno plaćenim reklamama, na drugoj strani vrlo organizovano i nepropisno razvozi svojim kombijem smeće iz hotela Delfin i odlaže ga po javnim kontejnerima po Bijeloj, samo da smanji troškove. U te njegove aktivnosti uvjerili su se i u JP Čistoća kada su se začudili da hotel Delfin sa 500 gostiju plaća odvoz smeća koliko najobičniji kafić. Sve ovo znaju u JP Čistoća, a znaju i radnici zaposleni sezonski u Delfinu, ali niko ne bi da se zamjera Popoviću jer su im poznate njegove veze i ponašanje", ističe se u saopštenju.

Iz NVO upozoravaju da “nema na terenu ni inspekcije rada da vidi kako je moguće da neko angažuje radnike da pod prijetnjom gubitka posla rade i po 12 sati na dan za istu platu i kako su za taj rad i koliko plaćeni. A ovo su samo sitnice kakvih je sve bilo „aktivnosti“ u poslovanju preduzeća koja su u vlasništvu Popovića. Sve je to „crno na bijelo“ u više navrata dostavljano i Državnom i specijalnom tužilaštvu ali i za njih je to bio „krupan zalogaj“. I sada se dvije krivične prijave kisjele u njihovim ladicama”.

Iz NVO Južni Jadran podsjećaju da Čedomir Popović od 2009. godine duguje državi i Opštini milion eura obaveznog poreza na promet po presudi Upravnog suda i “da su sve ove najavljene donacije odavno trebale biti u opštinskom budžetu - da funkcioniše pravna država!”.

Bonus video: