Udruženje Roditelji: Humanitarna akcija za djecu iz socijalno ugroženih porodica

„Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, kojima najčešće pomažemo uz pomoć drugih roditelja i građana tako što za djecu prikupljamo očuvanu garderobu i obuću za djecu školskog uzrasta“, kazala je Popović
59 pregleda 0 komentar(a)
Delta city, roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Delta city, roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 24.08.2015. 08:54h

Udruženje Roditelji i ove godine organizuje humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više u Podgorici, Budvi i Kotoru, u okviru koje građani mogu da doniraju školski pribor i opremu za djecu iz socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na spisku Udruženja, navodi se u saopštenju ove NVO.

Građani Podgorice, Kotora i Budve od danas mogu da doniraju školski pribor u prodavnicama Maxi i Roda koji se nalaze u tržnim centrima elta City u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi.

Akcija se završava u subotu, kada će volonteri udruženja Roditelji, uz podršku Volonterskog kluba podgoričke Gimnazije i volontera Crvenog krsta, u tri tržna centra prikupljati donacije građana na vidno obilježenim punktovima od 10 do 22 časa.

S obzirom da je partner udruženju i Crveni krst, građani svih crnogorskih opština mogu da donose donacije u opštinske kancelarije te organizacije radim danima u terminu od 9 do 14 sati i na taj način daju doprinos humanitarnoj akciji.

„Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, kojima najčešće pomažemo uz pomoć drugih roditelja i građana tako što za djecu prikupljamo očuvanu garderobu i obuću za djecu školskog uzrasta. U ovom periodu uz to im je neophodna i pomoć u školskom priboru, tako da se trudimo da im ovom akcijom svake godine u tome pomognemo s obzirom da se u septembu izdaci porodica značajno povećavaju“, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku Biljana Popović.

Ovo je peti put da udruženje Roditelji organizuje humanitarnu akciju.

Bonus video: