Podgorica: Počela izgradnja biciklističke staze

Vukotić je naglasila da rok za izgradnju od 60 dana, može biti produžen za nekoliko dana, istakavši da je s obzirom na dosadašnji način rada kompanije izvjesnije da budu završeni i prije predviđenog roka
226 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2015. 18:28h

Radovi na izgradnji prve biciklističke staze u Podgorici, koja će biti duga 5.320 metara, počeli su danas na Bulevaru Mihaila Lalića.

Menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković je kazao da će se staza graditi od Bulevara Mihaila Lalića i Svetog Petra Cetinjskog, preko mosta do Kraljevog parka i hotela “Hilton”.

“Gradnju započinjemo uz pomoć donacije NR Kine, na kojoj se najtoplije zahvaljujemo. Zahvalni smo i kompaniji 'Bemax', koju je kineska ambasada izabrala kao pouzdanog partnera u ovom projektu, a koji će, pored biciklističkih staza, sopstvenim sredstvima urediti ostatak trotoara za pješake”, istakao je Đeković.

On je naglasio da bi radovi trebalo da budu završeni za 60 dana, istakavši da će se staze praviti gdje može na trotoaru, a gdje ne bude moglo zbog prolaza pješaka, “malo će ulaziti u zeleni pojas”.

Izgradnja same biciklističke staze, kako je naveo, košta oko 200.000 eura i taj novac je obezbijedila ambasada NR Kine.

Direktorica za korporativne komunikacije kompanije “Bemax” Maša Vukotić, je kazala da im je zadovoljstvo da učestvuju u projektu, istakavši da su i do sada sarađivali sa njima, a to će činiti i sa njihovom kompanijom na izgadnji autoputa.

“Donijeli smo odluku da u toku izgradnje biciklističke staze doniramo sredstva i izvođenje radova na sanaciji i uređenju trotoara za pješake”, kazala je Vukotić.

Vukotić je naglasila da rok za izgradnju od 60 dana, može biti produžen za nekoliko dana, istakavši da je s obzirom na dosadašnji način rada kompanije izvjesnije da budu završeni i prije predviđenog roka.

Galerija

Bonus video: