"Remont trafostanice u Zagaraču do kraja novembra"

Zagarčani zbog loših instalacija nemaju normalno snabdijevanje strujom
284 pregleda 0 komentar(a)
Trafostanica Zagarač, Foto: Mještani Zagarača
Trafostanica Zagarač, Foto: Mještani Zagarača
Ažurirano: 25.10.2018. 16:23h

Mještani Zagarča zatražili su od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) da im što prije riješi problem snabdijevanja električnom energijom, poručujući da su njihovi sadašnji uslovi za život i rad “neshvatljivo loši” za 21. vijek.

“Smatramo da je nedopustivo da u današnje doba nemamo osnovnih uslova za život i privređivanje i da se dovodi u pitanje bezbjednost ljudi i njihova imovina neredovnim snabdijevanjem električnom energijom”, navodi su u molbi mještana Zagarča u koju su “Vijesti” imale uvid.

Iz CEDIS-a obećavaju da će do kraja novembra obezbijediti remont zagaračke trafostanice.

U molbi upućenoj izvršnom direktoru CEDIS-a, mještani još ističu da se suočavaju sa nemogućnošću normalnog funkcionisanja zbog lošeg rada trafostanice kula Gornji Zagarač, zbog njenih loših unutrašnjih elektroveza i spojeva i dalekovoda 10kVA koji je razvučen od škole u Donjem Zagarču do trafostanice a koji je zbog dotrajalosti stubova i mreže u jako lošem stanju.

Iz CEDIS-a su poručili da kontinuirano rade na poboljšavanju svih segmenata distributivnog sistema u danilovgradskoj opštini.

“CEDIS preduzima neophodne mjere u cilju poboljšanja kvaliteta napajanja za područje Gornjeg Zagarča i namjerava da do kraja narednog mjeseca finalizira započete aktivnosti, u šta spada i remont trafostanice sa koje se napaja Gornji Zagarač”, piše u odgovoru dostavljenom “Vijestima”.

Dodaju da su u prethodnom periodu radili i na zamjeni stubova, kojih su, na primjer, u Gornjem Zagarču promijenili 10.

“Dinamika realizacije planova kako investicionih, tako i onih koji su vezani za održavanje mreže i objekata, nije isključivo dio odgovornosti CEDIS-a, ali uprkos otežavajućim okolnostima nastavićemo da usmjeravamo sve naše snage u pravcu kontinuiranog poboljšavanja kvaliteta napajanja za sve naše korisnike”, zaključuje se u odgovoru Službe za korporativne komunikacije ove kompanije.

Bonus video: