Pogledajte kako je bilo na manifestaciji "Njeguški vikend"

Na "Njeguškoj trpezi" dodijeljene su i plakete vlasnicima najuređenijih dvorišta na Njegušima
122 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2015. 09:59h

"Njeguški vikend", koji je i ove godine bio dio programa "Ljeto u Prijestonici", organizovali su Savjet Mjesne zajednice "Njeguši", Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, a manifestacije su protekle uz odličnu posjetu.

Centralni dio događaja i ove godine bila je "Njeguška trpeza" - prezentacija i degustacija njeguških specijaliteta, uz bogat i sadržajan umjetnički program.

"Današnji događaj jasno govori da "Njegušku trpezu", kako godine odmiču, prati sve bolja organizacija i masovnost, na čemu bih posebno priznanje želio odati Savjetu Mjesne zajednice Njeguši i Udruženju proizvođača njeguških specijaliteta. Njeguška trpeza je postala jedinstven i nezaobilazan događaj, od posebne važnosti, kako za Cetinje, tako i za Crnu Goru", rekao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Na "Njeguškoj trpezi" dodijeljene su i plakete vlasnicima najuređenijih dvorišta na Njegušima. U kategoriji domaćinstava, nagrade su pripale dvorištima Dare i Vlada Popovića, Vesne i Baje Radovića, te Marka Otaševića, a u konkurenciji privrednih subjekata najuređenijim je proglašeno dvorište hotela "Monte Rosa".

Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta dodijelilo je nagrade i autorima najboljih fotografija Njeguša koje su minulih dana objavljene na društvenim mrežama "Facebook", "Twitter" i "Instagram". Prva nagrada pripala je Mileni Miranović, druga Gorici Mašović Fatić, a treća Ivanu Bogdanoviću.

Tokom umjetničkog programa, na manifestaciji "Njeguška trpeza" nastupili su tamburaški orkestar "Taslidža" (Pljevlja), KUD "Boka" (Tivat), "Vazda mladi“, pjevačko društvo "Grbalj", Stevan Čavor i Rajko Radović. Tokom programa je promovisana i poezija Drage Kustudić, a upriličen je i slikarski uranak.

"Njeguškoj trpezi", inače, prethodio je koncert, održan u petak veče, na kojem su nastupili Alen Islamović i "Kad bi bio bijelo dugme", kao i cetinjski bend "Perper".

Koncert kojim je i počeo ovogodišnji "Njeguški vikend" obilježila je dobra posjeta, uz gotovo četvoročasovni program, saopšteno je iz Prijestonice.

Galerija

Bonus video: