Djeca pokazala razne vratolomije

Djeca, koja su tokom zanimljive trke, vozila svoje dvotočkaše, bila su podijeljena u nekoliko kategorija: od četiri do šest, od sedam do devet i od deset do 14 godina
1 komentar(a)
Titograd u avgustu, Foto: Vladimir Fuštić
Titograd u avgustu, Foto: Vladimir Fuštić
Ažurirano: 23.08.2015. 07:38h

Vratolomije na biciklu podgoričkih mališana obilježile su drugi dan kulturno - zabavne manifestacije "Titograd u avgustu".

Djeca, uzrasta od četiri do 14 godina, vozila su svoje dvotočkaše kružnom stazom, dugom 150 metara, a oni malo hrabriji su pokazali svoje umijeće u trci sa čunjevima.

Trke za djecu su na platou ispred bivše kasarne “Morača” organizovane u tri kategorije, od četiri do šest, od sedam do devet i od deset do 14 godina.

Desetogodišnji Predrag Jovanović je rekao da bicikl vozi od svoje šeste godine, ali da mu je ovo prva trka u kojoj učestvuje.

"Očekujem da, makar, budem među prvih pet", kazao je Predrag, obećavši da će i ubuduće učestvovati na trkama biciklista.

Predstavnik NVO "Muzika, alternativa, kultura" Damir Ibišević kazao je da se za takmičenje prijavilo preko 70 kandidata, istakavši da su veoma zadovoljni odzivom djece.

"Najbolji učesnici trka, koji osvoje prvu, drugu ili treću nagradu, će dobiti kacige za bicikla. Djeca su, koliko vidim, veoma zadovoljna, što je najbitnije", istakao je Ibišević.

Jučerašnji program je, kako je kazao, počeo u 17 časova defileom oldtajmer vozila, motora i bicikala, a nastavio se programom za djecu. Najmlađi su, kako je naveo Ibišević, u saradnji sa NVO "Sunčev kutak", izrađivali maske za maskenbal , bojali i slikali crteže sa raznim motivima.

On je istakao da su organizovali manifestaciju, ne samo da bi podsjetili na neka bolja muzička vremena, već i da sa njima upozna pripadnike mlađe generacije.

Ibišević je kazao da se nadaju da će manifestacija "Titograd u avgustu" postati tradicionalna i da će i ubuduće okupljati veliki broj djece i odraslih.

Dvodnevnu manifestaciju, koju je organizovala NVO "Muzika, alternativa, kultura", pomogli su Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, Turistička organizacija Podgorica, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, NVO "Sunčev kutak" i nekoliko firmi.

Bonus video: