ISPITUJU SUMNJE U KORUPCIJU

Policajac uzeo novac od Rusa?

Na snimku se ne vidi da li je novac stavljen u futrolu sa dokumentima
156 pregleda 96 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2015. 06:37h

Policija će da ispita da li je saobraćajac uzeo mito od vozača koji govori ruskim jezikom, vjerovatno u Tivtu. 

Na snimku objavljenom na sajtu Youtube vidi se da policajac prilazi automobilu koji je zaustavio, a potom mu vozač, pokazujući u ruci nekoliko novčanica, na ruskom jeziku govori da ne živi daleko.

“Daleko, je l'? Stavi u dokumente”, odgovara mu policajac sa naočarima za sunce, kome se jasno vidi lik.

Vozač nekoliko trenutaka kasnije daje policajcu futrolu sa dokumentima, ali se na snimku načinjenom iz automobila ne vidi jasno da li je u nju stavio novac. 

Saobraćajac potom odlazi do službenog automobila “opel astra”, registarskih oznaka P PG 333. On se savija kroz otvorena vrata vozača svog službenog automobila, koje je nedavno kupila policija, a utisak je da gleda sadržaj futrole koju je dobio od Rusa. 

Ubrzo se završava snimak dug 47 sekundi, pa nije jasno kakav je bio epilog saobraćajne kontrole.

Na snimku se vidi da je policajac zaustavio vozača na putu pored mora.

Snimak je postavila osoba koja se predstavlja kao Maks Kuharenko 3. jula, pod nazivom nazivom - “Policajac je zahtevao mito na putu”, napisano ćirilicom.

Piše da se događaj desio u Tivtu, a kadar koji se vidi na snimku podsjeća na put koji vodi ka Lepetanima, uz samu obalu mora.

Korisnik sa istim imenom objavio je 29. decembra 2010. snimak na kojem se vidi kako vozač, kojem se ne vidi lik, automobilom “hjundai santa fe 2.2” ubrzava do stotinu kilometara na čas za “6,1 sekundu”.

Iz Uprave policije saopštili su juče “Vijestima” da je slučaj snimka na kojem policajac, navodno, prima mito preuzeo Sektor kriminalističke policije.

“Iz Sektora su o tome obavijestili zamjenika višeg državnog tužioca u Podgorici. U konsultaciji sa ZVDT, službenici SKP preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju  lica sa snimka i utvrđivanju svih relevantnih činjenica, radi potpunog rasvjetljavanja i eventualnog procesuiranja događaja”, piše u odgovoru policije.

Prema crnogorskom zakonu, krivično djelo je i primanje i davanje mita.

Galerija

Preporučujemo za Vas