Trotoari kod KCCG puni, parkinzi prazni

Građani i pacijenti, po novom sistemu, samo u izuzetnim prilikama mogu vozilima ući u krug ustanove
50 pregleda 7 komentar(a)
parkiranje KCCG, Foto: Zoran Đurić
parkiranje KCCG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2015. 19:17h

Trotoarima oko Kliničkog centra (KCCG) gotovo da se ne može proći, zbog nepropisno parkiranih automobila, dok su parkinzi ustanove poluprazni.

Po novom sistemu, donesenom prije mjesec dana, građani samo u izuzetnim prilikama mogu da uđu vozilima u krug KCCG.

Reporteri "Vijesti" vidjeli su 30-ak automobila parkiranih na trotoarima uz ogradu KCCG-a, na ulazu u Dječiju bolnicu, dok na parkingu pomenute ustanove gotovo da i nije bilo automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, unutar ograde KCCG-a mogu da se parkiraju samo doktori, menadžment i obezbjeđenje, dok radnici sa nižom stručnom spremom automobile ostavljaju vani.

Iz KCCG-a od srijede nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, pa ostaje nejasno ko može da parkira unutar kompleksa ustanove.

“U ovaj parking su uložili oko 60.000 eura kako bi bilo dovoljno mjesta za parkiranje, ali tu mogu da parkiraju samo zaštitari i radnici sa završenim fakultetom, dok ja ostavljam auto ispred, iako ovdje radim 20 godina”, kazao je jedan od radnika.

Marko Lukovac juče je ženu i dijete ostavio ispred rampe na ulazu za Dječiju bolnicu, a automobil je parkirao kod Krivog mosta.

“Sada ih čekam da završe, a posle će oni čekati dok dovedem auto do rampe”, našalio se Lukovac. Po novom sistemu vozilima mogu da uđu pacijenti za dijalizu, korisnici ortopedskih pomagala i građani sa urgentnim zdravstvenim stanjem, kao i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

Bonus video: