Žabljak: Uklonili najagresivnije pse

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da se radi državna strategija prema kojoj će se graditi regionalni centar za prihvat napuštenih kućnih ljubimaca u kojoj će se riješiti i problemi na Žabljaku
55 pregleda 0 komentar(a)
psi lutalice, Foto: Svetlana Mandić
psi lutalice, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.11.2018. 13:47h

Zaposleni u pljevaljskom azilu za napuštene kućne ljubimce sproveli su juče na Žabljaku akciju sakupljanja napuštenih pasa i u azil u Pljevljima transportovali tri psa za koje je komunalna policija iz Žabljaka procijenila da su najagresivniji.

Načelnik komunalne policije Nikola Dubljević kazao je da se broj pasa na Žabljaku povećao ove jeseni.

"Pretpostavljamo da su se psi koncentrisali u gradu po završetku turističke sezone, s obzirom na to da su se do tada za turistima kretali po planinarskim stazama. Sada su se u većem broju stacionirali u gradskom jezgru, uglavnom ispred maloprodajnih objekata, restorana i na gradskoj deponiji. Stižu nam pritužbe od građana koje psi ugrožavaju, kao i od stočara sela kojima napadaju ovce i goveda. Ljudi iz pljevaljskog azila došli su na naš zahtjev”, kazao je Dubljević.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da se radi državna strategija prema kojoj će se graditi regionalni centar za prihvat napuštenih kućnih ljubimaca u kojoj će se riješiti i problemi na Žabljaku.

Bonus video: