Vlada traži smjenu Rajka Barovića

Razlog je, kako je saopšteno iz Vlade nakon sjednice, to što se Barović nagodio sa Tužilaštvom u okviru instituta odloženog krivičnog gonjenja
145 pregleda 28 komentar(a)
Rajko Barović, Foto: Vuk Lajović
Rajko Barović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.08.2015. 19:10h

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici odlučila da sugeriše svojim predstavnicima u Javnom preduzeću "Morsko dobro" da pokrenu pitanje smjene direktora Rajka Barovića.

Razlog je, kako je saopšteno iz Vlade nakon sjednice, to što se Barović nagodio sa Tužilaštvom u okviru instituta odloženog krivičnog gonjenja.

Direktor Javnog preduzeća Morsko dobro Rajko Barović pristao je krajem jula da uplati 7.000 eura u dobrotvorne svrhe, a da ga zauzvrat Specijalno tužilaštvo ne goni krivično zbog nezakonitog davanja plaža u zakup.

Specijalno tužilaštvo provjeravalo je Barovića nakon prijave Centra bezbjednosti Podgorica, koju su protiv direktora Morskog dobra podnijeli zbog krivičnog djela protivzakonit uticaj.

Iz Tužilaštva nije precizirano zbog čega je podnijeta prijava protiv Barovića, a prema informacijama “Vijesti” u pitanju je navodni nezakoniti uticaj na tendersku komisiju Morskog dobra, koja je odlučivala o zakupu plaža.

Bonus video: