Ćetković: SNP će pripremiti Predlog zakona o morskom dobru

"Svjedoci smo da se svakodnevno vide sve mane postojećeg Zakona o morskom dobru i posledice njegovog (ne)poštovanja, zbog čega će SNP, shodno onome što smo i obećali građanima, predložiti novi zakon", kazao je Ćetković
78 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Ćetković, Foto: SNP
Andrija Ćetković, Foto: SNP
Ažurirano: 20.08.2015. 12:24h

Socijalistička narodna partija pripremiće Predlog zakona o morskom dobru, koji će biti zasnovan na najboljim iskustvima zemalja Evropske unije, kazao je predsjednik OO SNP Ulcinj Andrija Ćetković.

On je dodao da će Predlog zakona o morskom dobru u prvi plan staviti interese građana i države Crne Gore, kao i Ustavom zagarantovano pravo na imovinu, koje se, vladinim predlogom ovog zakonskog akta koji je povučen iz skupštinske procedure, dovodilo u pitanje.

"Svjedoci smo da se svakodnevno vide sve mane postojećeg Zakona o morskom dobru i posledice njegovog (ne)poštovanja, zbog čega će SNP, shodno onome što smo i obećali građanima, predložiti novi zakon", kazao je Ćetković.

SNP smatra da je zakon neophodno donijeti na prvoj redovnoj sjednici jesenjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore, jer ovaj zakonski akt ne može više da čeka zbog "nadgornjavanja unutar članica aktuelne vladajuće koalicije."

"SNP će svoj predlog, prije stavljanja u skupštinsku proceduru, proslijediti svim parlamentarnim partijama, želeći da se o ovom, po našem mišljenju jednom od najvažnijih zakona, pronađe kompromis, koji je u ovom momentu neophodan, zbog boljitka države i svih njenih građana. Ali, ne kompromis radi kompromisa i nikako na uštrb kvaliteta zakona". kazao je Ćetković.

Ćetović je dodao da je donošenje novog zakona neophodno zbog sveukupno loše ekonomske situacije u kojoj se građani nalaze i koji su siti jalovih politikantskih nadgornjavanja, koje nikome ne odgovara, osim onima čije je osnovno zanimanje “snalaženje” u dobro projektovanom haosu, koji je ovih dana posebno vidljiv u svim primorskim opštinama.

"SNP naglašava da Crna Gora više ne može da čeka kredibilne investitore. Neophodno je da se sa njima počne raditi na transparentan način kako bi svima bilo jasno šta se nudi, a šta zauzvrat naša država dobija. Da bi taj proces krenuo sa mrtve tačke, na kojoj se evidentno u ovom trenutku nalazi, prvi korak treba da bude kvalitetan Zakon o morskom dobru u kojem će posebno mjesto imati kontrolni mehanizmi za njegovo sprovođenje", zaključio je Ćetković.

Bonus video: