Predstavnici crnogorskog paviljona na Expo Milano 2015 obilježili Svjetski dan humanosti

Kako je saopšteno iz crnogorske kancelarije na EXPO-u, u programu pod motom „Inspirisati svjetsku humanost“, među 40 država, bili su i predstavnici Crne Gore
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2015. 17:09h

Predstavnici crnogorskog paviljona na Expo Milano 2015 učestvovali su danas na obilježavanju Svjetskog dana humanosti.

Ujedinjene Nacije – Svjetski program za hranu i vlade Italije i Švajcarske organizovale su obilježavanje Svjetskog dana humanosti.

Kako je saopšteno iz crnogorske kancelarije na EXPO-u, u programu pod motom „Inspirisati svjetsku humanost“, među 40 država, bili su i predstavnici Crne Gore.

Organizatori su, kako se navodi, ukazali na problem humanitarnih kriza širom svijeta, sa posebnim osvrtom na problem hrane.

Oni su podsjetili i na temu ovogodišnjeg EXPO-a "Nahraniti planetu – energija za život".

Na obilježavanju su, kako je saopšteno, pročitane izjave država učesnica, a u crnogorskoj se ističe značaj solidarnosti.

“Crna Gora učestvuje na manifestaciji Svjetski humanitarni dan sa jedinstvenom porukom – danas je više nego ikad potrebno da udružimo snage i pružimo ruku solidarnosti jedni drugima”, navodi se u izjavi.

Crna Gora je, kako se dodaje, kroz istoriju dokazala svoju humanost i solidarnost, posebno kada su u pitanju zemlje u okruženju, dokazujući da i geografski mala zemlja, može značajno doprinijeti kreiranju humanijeg društva.

U saopštenju piše da su učesnici, u okviru kampanje Podijeli humanost, apelovali na poznate i uticajne ličnosti, donosioce odluka i na najširu javnost, da posredstvom društvenih mreža stvore platformu za priče o humanosti.

Cilj je, kako je saopšteno, da se mobiliše globalna zajednica i iskoristi moć društvenih mreža i medija kako bi se izgradila svijest o potrebi humanosti u susret Prvom Svjetskom humanitarnom samitu, koji će biti održan u maju naredne godine.

Galerija

Bonus video: