Smanjen prevoz putnika u pomorskom, rast u željezničkom saobraćaju

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 53,74 hiljade i bio je 0,3 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine
0 komentar(a)
"Queen Elizabeth" kruzer, Foto: Ivana Komnenić
"Queen Elizabeth" kruzer, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 18.08.2015. 11:58h

Prevoz putnika u drugom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine smanjen u pomorskom saobraćaju 8,4 odsto, redovnom vazdušnom 0,7 odsto i na aerodromima 5,1 odsto.

Iz Monstata je saopšteno da je prevoz putnika u drugom kvartalu porastao u željezničkom saobraćaju 14 odsto, drumskom 2,1 odsto, lokalnom drumskom 17,2 odsto i vanrednom vazdušnom prevozu 67,7 odsto.

Prevoz robe je u drugom kvartalu u odnosu na uporedni period porastao u željezničkom saobraćaju 46,2 odsto, kod ukupnog prometa robe u lukama 48 odsto i kod prevoza robe na aerodromima 6,8 odsto. Pad prevoza robe zabilježen je u pomorskom saobraćaju 7,4 odsto.

„Broj pretovarenih tona u lukama u drugom kvartalu je u odnosu na uporedni period povećan 36,1 odsto, a kod izmanipulisanih 68,6 odsto“, navodi se u saopštenju Monstata.

Statičari su saopštili i da je potrošnja minuta fiksne telefonije u drugom kvartalu pala 18,2 odsto, a mobilne 0,4 odsto.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 53,74 hiljade i bio je 0,3 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine.

Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 4,56 hiljada i porastao je tri odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Bonus video: