Kavaja vozio kajak na Svjetskom kupu

Sredstva za odlazak na ovu smotru obezbijedio KK “Morača” uz finansijsku pomoć Montenegro Airlinesa i Ministarstva pomorstva i saobraćaja
121 pregleda 1 komentar(a)
kajakaši, Foto: Vesko Belojević
kajakaši, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.08.2015. 14:36h

Crnogorski kajakaš Nikola Kavaja otvorio je finalnu trku ovogodišnjeg Svjetskog kupa u kajaku na brzim vodama, održanoj tokom vikenda u kajakaškom centru "Stade d'eaux vives" na francuskim Pirinejima, u gradu Pau.

“Ovo je prvo učešće predstavnika Crne Gore u ovoj olimpijskoj disciplini na takmičenju koje se organizuje pod pokroviteljstvom Međunarodne kajakaške federacije (ICF). Natjecanje je okupilo najbolje svjetske kajakaše i kanuiste iz 50 zemalja”, saopšteno je iz Kajakaškog kluba “Morača”. Tvrde da je Kavaja od ove godine stipendista programa za razvoj mladih talentovanih kajakaša koji organizuje ICF.

“Oni kroz organizaciju nekoliko treninga kampova u toku godine nastoje da podignu nivo kajakaških vještina učesnika tako da kroz par godina dostignu najbolje. Treneri na kampu su bivši i aktivni kajakaši sa renomeom na svjetskom nivou, osvjači medalja sa najvećih takmičenja”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da je sredstva za odlazak na ovu smotru obezbijedio KK “Morača” uz finansijsku pomoć Montenegro Airlinesa i Ministarstva pomorstva i saobraćaja. Tvrde da je za ovakav uspjeh potrebna veća pažnja državnih institucija sporta.

Bonus video: