Perks: Turistički potencijal Crne Gore koristiti kao sredstvo protiv gladi

PErks bi volio da vidi da se turistički potencijal koristi kao sredstvo protiv gladi i nezaposlenosti na sjeveru Crne Gore, tako što bi se mladi sa sjevera obučili za rad u sektoru turizma, a lokalni poljoprivredni proizvodi služili za doručak u hotelima na primorju
65 pregleda 2 komentar(a)
Bendžamin Perks, Foto: Vijesti
Bendžamin Perks, Foto: Vijesti
Ažurirano: 16.08.2015. 11:15h

Turistički potencijal koji ima Crna Gora treba koristiti kao sredstvo protiv gladi i nezaposlenosti na sjeveru države, ocijenio je šef Međunarodnog fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u Crnoj Gori, Bendžamin Perks.

On je kazao da bi, kao neko ko radi u Ujedinjenim nacijama, volio da vidi da se turistički potencijal koristi kao sredstvo protiv gladi i nezaposlenosti na sjeveru Crne Gore, tako što bi se mladi sa sjevera obučili za rad u sektoru turizma, a lokalni poljoprivredni proizvodi služili za doručak u hotelima na primorju.

“Daleko smo od toga, ali sa nadležnim ministarstvima radimo na popravljanju situacije”, rekao je Perks za časopis Montenegro Airlinesa, Luxury Inflight.

Na pitanje kako bi Crnu Goru, kao turističku destinaciju, pozicionirao na mapi Evrope i svijeta, on je odgovorio da je to spektakularna turistička destinacija.

Perks je podsjetio da u Crnoj Gori postoje tri vrste primorskog turizma. Prva je masovni, gdje su emitivna tržišta prvenstveno susjedne zemlje i istočna Evropa, zatim skupi nautički turizam u Porto Montenegru i drugim sličnim mjestima, a treća je spiritualnikoji posjetioce dovodi „u vezu s prirodom“, na Adi Bojani i na nekoliko drugih mjesta.

"Postoje i druge sjajne opcije u kontinentalnom dijelu, kao što su rafting u blizini granice sa Bosnom, avanturistički aranžmani u okolini Skadarskog jezera i pješačke ture u nacionalnim parkovima i potencijal za biciklističke ture. Mislim da je potencijal koji Crna Gora ima za kontinentalni i avanturistički turizam najbolji u Evropi”, kazao je Perks.

On smatra da je za primorski turizam važno da se sezona koja traje od juna do septembra produži i to kroz dodatne atrakcije kao što su tereni za golf i predložena žičara od Kotora do Lovćena ili Cetinja.

Bonus video: