Na albanskim univerzitetima mjesta za 208 studenata iz Crne Gore

"Mole se kandidati da za priznavanje diplome srednje škole apliciraju predajom dotične dokumentacije do dana 21. svgusta. Bilo bi poželjno da se apliciranja ne ostavljaju za poslednji dan jer bi to uzrokovalo zakašnjenja za kandidate, dovodeći u pitanje procedure i rokove apliciranja u Institucijama visokog školstva“
7 komentar(a)
univerziteti Albanija, Foto: Tirana.gov.al
univerziteti Albanija, Foto: Tirana.gov.al
Ažurirano: 16.08.2015. 10:09h

Na albanskim univerzitetima u predstojećoj akademskoj školskoj godini mjesta ima za 208 studenata iz Crne Gore, a kandidatima se predlaže da dokumentaciju za priznavanje diplome srednje škole predaju do 21. avgusta.

Ministarski savjet Albanije odredio je 600 prijemnih kvota za Albanace iz mjesta van granica države, koji žele da prate programe prvog ciklusa „Bachelor“, integrisane programe drugog ciklusa „Master nauka“ i neuniverzitetske profesionalne programe.

"Raspodjela kvota u totalu za ove studijske programe biće ista sa onom iz prošle akademske godine i biće za Kosovo 119, Crnu Goru 208, Makedoniju 147, Preševo 61, Bujanovac 56 i Medveđu devet”, kaže se u saopštenju.

Sve potrebne informacije mogu se naći OVDJE.

"Mole se kandidati da za priznavanje diplome srednje škole apliciraju predajom dotične dokumentacije do dana 21. svgusta. Bilo bi poželjno da se apliciranja ne ostavljaju za poslednji dan jer bi to uzrokovalo zakašnjenja za kandidate, dovodeći u pitanje procedure i rokove apliciranja u Institucijama visokog školstva“, saopšteno je iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Bonus video: