I Bemax novčano pomogao Ćalića

“U skladu sa principima društveno-odgovornog poslovanja, a na osnovu članka objavljenog u 'Vijestima' u vezi sa slučajem Željka Ćalića, donijeli smo odluku da mu pomognemo”, kazali su iz “Bemaksa”
123 pregleda 16 komentar(a)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 15.08.2015. 16:30h

Nikšićaninu Željku Ćaliću, kojem je u nevremenu praćenom grmljavinom stradalo stado na katunu Trešnjica, pomoći će i kompanija “Bemax” i to donacijom u iznosu od 2.000 eura.

“U skladu sa principima društveno-odgovornog poslovanja, a na osnovu članka objavljenog u 'Vijestima' u vezi sa slučajem Željka Ćalića, donijeli smo odluku da mu pomognemo”, kazali su iz “Bemaksa”.

Procijenjeno je da će štete uzrokovane nevremenom biti potrebno najmanje 5.000 eura, a Ćalići se nadaju da će opština ili resorno ministarstvo takođe pomoći.

Njima je i kompanija “Voli” uplatila 2.000 eura.

Ćalić je nakon nemilog događaja saopštio da je imao dvjesta ovaca, od kojih je stradalo četrdesetak.

On je rekao da i pored velikog gubitka neće odustati od bavljenja ovčarstvom, a ovih dana pokušaće da se opštini Nikšić i resornom ministarstvu obrati za pomoć ne bi li koliko toliko ublažio štetu.

Ćalić je prije nekoliko godina ostao bez posla u “Tehnostilu” u koji je uveden stečaj, a on bio prinuđen da sa biroa pođe na katun u potrazi za korom hljeba.

"Trideset godina u Željezari, evo sad je gledam odavde i plačem za njom. Ostavili su me bez posla sa dvoje malo djece. Prije tri godine sam počeo sa tri ovce, bio se izvukao ali evo ne da se", kazao je ranije Ćalić.

Bonus video: