Podgorica: Iz zgrade kod Krivog mosta kradu pločice, vrata, rešetke...

“Nekoliko puta smo zvali policiju, dođu, naprave zapisnik i odu. A lopovi samo nastavljaju po svome”
186 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2015. 17:47h

Eloksirana vrata, metalne rešetke, keramika i drugi građevinski materijal ukradeni su sa nove zgrade “Dely Petrola” u Ulici dr Ljubomira Rašovića.

Stanari zgrade kod Krivog mosta, preko puta Dječije bolnice, tvrde da se krađe dešavaju najčešće u noćnim časovima i da je samo pitanje vremena kada će lopovi krenuti da pljačkaju stanove.

“Nekoliko puta smo zvali policiju, dođu, naprave zapisnik i odu. A lopovi samo nastavljaju po svome”, kazala je Radica Aligrudić.

Reporteri “Vijesti” su juče u pomenutoj zgradi vidjeli otvore bez rešetki, poslovne prostore bez vrata.

Na dijelu zgrade sa dvorišne strane, koja je useljena prije dvije godine, odnešeno je sve što se brzo moglo skinuti.

Lopovi su počeli da odvajaju i pločice sa trotoara.

Jedan od mještana, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da je nekoliko puta vidio kako lopovi odnose rešetke, što je uredno prijavio policiji, ali da su se krađe nastavile.

“Ne znamo šta da radimo, ne znamo ni ko nam je kontakt policajac. Sa dvorišne strane zgrada je zapuštena i neosvijetljeno je, pa se lako može ući u zgrdu”, kazao je mještanin.

Predsjednik Skupštine stanara zgrade Boban Šćekić kazao je “Vijestima” da je upoznat sa krađama.

"Znam da su se stanari žalili, da je dolazila policija i uzela zapisnik, kao i da su vidjeli kako lopovi odnose stvari, ali mislim da je to više problem vlasnika poslovnih prostora i policije. Krađe se ne dešavaju samo na našoj zgradi, već sve okolne zgrade imaju isti problem”, tvrdi Šćekić.

Galerija

Bonus video: