Kompanija "Voli" pomogla Nikšićaninu kojem je od groma stradalo stado ovaca

Ćalić je prije nekoliko godina ostao bez posla u “Tehnostilu” u koji je uveden stečaj, a on bio prinuđen da sa biroa pođe na katun u potrazi za korom hljeba
29 komentar(a)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (YouTube)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.08.2015. 17:53h

Kompanija “Voli” odlučila je da sa 2.000 eura pomogne Nišićanina Željka Ćalića kome je u nevremenu praćenom grmljavinom stradalo stado na katunu Trešnjica.

"Kako kontinuirano ulažemo napor da damo doprinos društvenoj zajednici kroz pomoći prilikom stanja socijalne potreba, prirodnih nepogoda i bilo kakvih situacija gdje je pomoć potrebna, stupili smo u kontakt sa Ćalićem i ponudili mu pomoć. Na osnovu razgovora sa njim, zaključili smo da je trenutno najadekvatnije da mu pružimo novčanu pomoć, tako da smo odlučili da mu doniramo 2.000 eura. Nadamo se da će naš gest podstaći i ostala privredna društva i pojedince da u skladu sa svojim mogućnostima, uvijek reaguju u situacijama kada je pomoć potrebna i da na taj način pokažu društvenu odgovornost i humanost”, saopšteno je iz “Volija”.

Procjena je da nanesena šteta Ćaliću iznosi najmanje 5.000 eura, a Ćalići se nadaju da će opština ili resorno ministarstvo priskočiti u pomoć.

Ćalić je prije nekoliko godina ostao bez posla u “Tehnostilu” u koji je uveden stečaj, a on bio prinuđen da sa biroa pođe na katun u potrazi za korom hljeba.

"Trideset godina u Željezari, svo sad je gledam odavde i plačem za njom. Ostavili su me bez posla sa dvoje malo djece. Prije tri godine sam počeo sa tri ovce, bio se izvukao ali evo ne da", kazao je Ćalić.

Bonus video: