Milica Pejanović-Đurišić uštedjela 16.000 eura

Ona navodi da je od istraživačkih projekata zaradila 1.580 eura, te je za nastavu na magistarskim i doktorskim studijama primala dodatnih 301 euro
90 pregleda 0 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.08.2015. 09:19h

Ministarka odbrane Milica Pejanović - Đurišić uštedjela je prošle godine 16.000 eura.

Prema izvještaju objavljenom na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, ona je zarađivala 1.060 eura. U Savjetu za članstvo u NATO primala je naknadu od 251 eura, dok je na Univerzitetu Crne Gore, prihodovala 315 eura.

Ona navodi da je od istraživačkih projekata zaradila 1.580 eura, te je za nastavu na magistarskim i doktorskim studijama primala dodatnih 301 euro.

Tokom prethodne godine, inkasirala je i obeštećenje od 1.078 eura, koje su zaposleni na UCG dobili u skladu sa pravosnažnom sudskom presudom, jer im Univerzitet od 2009. do 2012. nije isplaćivao uvećane zarade, iako je to bila obaveza iz Kolektivnog ugovora. Pejanović-Đurišić je vlasnica stana od 93 metra kvadratna u Podgorici.

Njen suprug Zoran Đurišić, bivši predsjednik Odbora direktora avio-kompanije Montenegro ejrlajns, nema posao, ali ima ušteđevinu od 11.000 eura. Vlasnik je i stana od 164 kvadrata u Podgorici.

Đurišić je smijenjen u junu 2013. godine odlukom Vlade, nakon 20 godina upravljanja kompanijom. Te godine, prema kazivanju Đurišića, u prvih šest mjeseci Montenegro erlajns imao je za dva miliona eura bolje rezultate nego za isti period prethodne godine i proglašena je za najbolju avio-kompaniju na Balkanu.

Uprkos tome, u avgustu prošle godine, novi menadžment avio-kompanije, državnom tužiocu predao je kompletnu dokumentaciju o poslovanju MA dok je na njenom čelu bio Đurišić.

Izvještaj nezavisne revizorske kuće “MV konsalt”, ukazao je na neregularnosti u poslovanju i netačnost u iskazivanju gubitaka.

Bonus video: