"Šajo": Ministarstvo nam dalo rješenje, a inspekcija zatvorila objekat

319 pregleda 3 komentar(a)
apartmani Novi, Foto: Slavica Kosić
apartmani Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.08.2015. 19:19h

Turistički inspektor je 11. avgusta stavio pečat na kuhinju ugostiteljskog objekta "Novi" u Igalu za koji su, kako tvrde iz preduzeća "Šajo", dobili odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti od Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore 23. aprila.

"Ministarstvo zdravlja je svojim rješenjem utvrdilo da su u objektu - restoran Novi Apart ispunjeni opšti higijenski zahtjevi za obavljanje djelatnosti pripremanje i usluživanje hrane i ovaj restoran je upisan u registar odobrenih objekata. Shodno članu 86. Zakona o turizmu pod ugostiteljskom djelatnošću smatra se ne samo pružanje smještaja, nego i pripremanje i usluživanje hrane, piće i napitaka u ugostiteljskom objektu", navode iz preduzeća "Šajo".

Smatraju da se ovim postupkom u špicu sezone sa punim kapacitetima i 170 stranih gostiju, ne nanosi se šteta samo preduzeću, nego, uvjereni smo, i turizmu Herceg Novog i Crne Gore.

"Preduzeće d.o.o. Šajo će sjutra predati žalbu na navedeno Rješenje i u sudskom postupku dokazati svoju ispravnost", zaključuje se.

Apartmani "Novi" posluju u okviru d.o.o. "Šajo", vlasnika Žarka Rakčevića.

Bonus video: