ISPOŠTOVAN ROK

Berane: Radovi na stočnoj pijaci biće gotovi do kraja oktobra

Stočnom pijacom će gazdovati Komunalno preduzeće i promet stoke odvijaće se po svim standardima kakve takvi prostori i zaslužuju
66 pregleda 0 komentar(a)
stočna pijaca, Berane, Foto: Tufik Softić
stočna pijaca, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 09.10.2018. 12:32h

Radovi na stočonoj pijaci u naselju Talum u Beranama, kako je planirano, trebalo bi da budu završeni do kraja mjeseca.

Kako je predviđeno, stočnom pijacom će gazdovati Komunalno preduzeće i promet stoke odvijaće se po svim standardima kakve takvi prostori i zaslužuju.

Prema riječima koordinatora projekta stočne pijace Milutina Mićovića, Opština Berane je još tokom 2014. i 2015. godine krenula sa realizacijom prve faze i uređenjem stočne pijace, za šta je uložila oko 70.000 eura.

“Kako je taj projekat zahtijevao znatno veća finansijska sredstva, od prošle godine posao izgradnje stočne pijace je preuzela Direkcija javnih radova, koja je raspisala tender i izabrala izvođača radova firmu “Civil inženjering” iz Podgorice. Pijaca će biti uređena sa svim pratećim sadržajima, odnosno imaće dvije vage, dvije utovarno – istovarne rampe, boksove za sitnu i krupnu stoku, zeleni pojas, veterinarsku ambulantu, parking prostor i drugo. Dakle, buduća stočna pijaca će biti u potpunosti funkcionalna. Obzirom na intezitet radova ovih dana, vjerujem da će izvođač ispoštovati rok za završetak do kraja mjeseca”, naglasio je Mićović.

On je još istakao da će Opština svakako raditi i na rješavanju putnih prilaza prema stočnoj pijaci kako bi na najbolji način olakšali ovdašnjim stočarima da nesmetano obave promet stoke.