Ugovori Glavnog grada: Za održavanje auta 41.500 eura

Prema dokumentima platiće 10.000 eura za održavanje „tojote” i 1.500 za „sitroen 1” i 30.000 za „reno” i „dačiju”
0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.08.2015. 05:36h

Glavni grad je sklopio nedavno godišnje ugovore za održavanje službenih vozila, na šta će potrošiti blizu 41.500 eura.

Prema dokumentima u koje su „Vijesti” imale uvid, Glavni grad platiće 10.000 eura za održavanje vozila “tojota” i 1.500 za “sitroen 1” firmi “Efel motors” sa Cetinja, koju zastupa Milena Vušurović.

Kompanija „Alliance” iz Podgorice, čiji je izvršni direktor Ratko Pavićević, dobiće 30.000 eura za održavanje vozila “reno” i “dačija”.

U ugovorima nije precizirano koliko će automobila pomenutih marki da bude održano.

Glavni grad je tražio i ponuđača za održavanje i za još 12 marki vozila, ali za to nije bio niko zainteresovan.

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnnog grada Nikola Bajčetić smatra da pomenuti ugovori nanose štetu budžetu Glavnog grada u korist određenih pojedinaca.

“Moje sumnje potkrepljuju informacije ostalih ovlašćenih servisera kada su u pitanju održavanja vozila kao što su 'reno', 'sitroen', 'dačija' i 'tojota' i navode na to da bi tužilac vjerovatno imao posla povodom sklapanja ovog ugovora”, istakao je odbornik DF-a.

Bajčetić tvrdi da se kao primjer može uzeti vozilo “reno” čije jedno servisiranje (mijenjanje ulja, filtera, pločica, nastavaka spona, diskova) ne može koštati preko 400 eura.

“Ukoliko su usluge kompanije “Alliance” iz Podgorice vjerovatno i duplo skuplje dolazimo do toga da je cifra od 45.000 eura enormna, pogotovo imajući u vidu da se radi o ugovoru na godinu dana”, rekao je Bajčetić.

On smatra da se novac za održavanje vozila sigurno mogao utrošiti u neke druge svrhe.

“Svjedoci smo da je novi gradonačelnik jako “osjećajan” prema budžetu, te čak i kada su u pitanju koncerti koje je Glavni grad organizovao, isti nijesu teretili budžet prema njihovim riječima, već su kroz sponzorstva određenih firmi uspjeli da obezbijede sredstva”, naglasio je Bajčetić.

Bajčetić: Ne žele prenose sjednica, da ne vide nerad

Bajčetić je saopštio “Vijestima” da je zaboravljeno pitanje radijskog i televizijskog prenosa sjednica Skupštine Glavnog grada, te da vladajućoj većini nije u interesu da narod na sjednicama prati njihov nerad.

“...Ali je tužno što su građani Podgorice uskraćeni da prate sjednice gradskog parlamenta, dok u gotovo svim ostalim gradovima to nije slučaj. Mislim da je 10.000 eura potrebno da se prenos sjednica realizuje barem radijski”, ocijenio je Bajčetić.

Bonus video: