Stijepovićeva kćerka ima stan i u Podgorici

April je bio berićetan i po tome što je deset dana kasnije postala vlasnica skupocjenog stana od 72m2 u srcu Budve
166 pregleda 129 komentar(a)
Dragana Stijepović, stan, Malo brdo, Foto: Filip Roganović
Dragana Stijepović, stan, Malo brdo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.08.2015. 05:24h

Kćerka gradonačelnika Dragana Stijepović, vlasnica je od aprila i dvosobnog stana od 70 kvadrata na Malom brdu u Podgorici.

Osnov sticanja, kako se navodi u dokumentima Uprave za nekretnine Crne Gore, u koju su “Vijesti” imale uvid, je poklon.

Ona je od sredine aprila i vlasnica dvosobnog stana u Budvi, na 150 metara od Staroga grada.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je u prekjučerašnjem reagovanju naveo da je njegova kćerka stan u Budvi dobila od rodbine iz inostranstva, iako se u katastarskoj evidenciji navodi da je kupljen.

Prvi čovjek grada nije juče želio da komentariše podatke o kćerkinom stanu u Podgorici, niti da objasni neslaganje u načinu njegovog sticanja sa njegovom izjavom, kao ni kako su kupljeni stanovi.

Dragana Stijepović zaposlena je u Centralnoj banci, a prima 598 eura mjesečno, navodi se u gradonačelnikovom imovinskom kartonu za prošlu godinu,

Prethodno je, godinu ranije radila u Telekomu za 250 eura, što joj je prvo radno angažovanje.

Kako se navodi u dokumentima, stan u Podgorici od 70 kvadrata na drugom spratu zgrade “Lovćen investa”, dobila je na poklon, dok je u Budvi stan kupila.

Stan u Podgorici, 26-godišnja Dragana je sudeći po teretu koji je upisan, dobila kao maloljetna po ugovoru koji je zaključen krajem marta 1998, a vlasništvo je na njeno ime upisano 9. aprila ove godine.

April mjesec bio je berićetan i po tome što je, samo deset dana kasnije, 19. postala i vlasnica skupocjenog stana od 72 kvadrata na prvom spratu u takozvanim „Avalinim zgradama“ u srcu Budve, vrijednog najmanje 150.000 eura.

Stijepović je u reagovanju „Vijestima“ prije dva dana naveo da kćerka ne živi u kućnoj zajednici, da nije javni funkcioner, pa zbog toga nije ni dužna da prijavi imovinu. Predsjednik Komisije za sprečavanje konflikta interesa Slobodan Lekovića prekjuče je naveo da je Stijepović pismeno prijavio da je njegova kćerka kupila stan u Budvi, ali juče nije želio da komentariše da li su obaviješteni i o stanu u Podgorici, već je kazao da to već obrađuju službe odgovorne za taj dio posla.

Stijepovići imaju još 200 kvadrata u Podgorici

Porodica Stijepović, sa ukupnim mjesečnim primanjima oko 2.500 eura, ima četiri stana, tri u Podgorici i jedan u Budvi.

Kako se navodi u imovinskom kartonu šefa glavnog grada za prošlu godinu, njegova mjesečna zarada je 1.342 eura, a na svoje ime ima upisan stan u Podgorici od 78,65 kvadrata.

Njegova supruga Ljiljana, čija je plata 546 eura, vlasnica je takođe stana u Podgorici od 121 kvadrata, placa na Veruši od 648 kvadrata, kao i polovnog “audija”.

Na maloljetnog sina nema upisanih nekretnina.

Bonus video: