Nikšićaninu od groma stradalo oko 40 ovaca

Iako je nadomak grada, do katuna nema dobrog puta, a Željko kaže ne zna šta da radi sa mrtvim ovcama
168 pregleda 39 komentar(a)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (YouTube)
Željko Ćalić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.08.2015. 18:47h

Nevrijeme praćeno grmljavinom juče je Nikšićaninu Željku Ćaliću ubilo četrdesetak ovaca na katunu Trešnjica udaljenom petnestak kilometara od grada. Šteta je najmanje 5000 eura, a Ćalići se nadaju da će opština ili resorno ministarstvo priskočiti u pomoć. Na katunu

"Dvjesta ovaca imam u krdu. Kad je zagrmjelo prvi put, pola ih je popadalo. Međutim, uspjeli smo da ih podižemo. Ali kad je drug put treštilo, ove se više dizale nijesu", kaže Željko Ćalić, farmer iz Dragovoljića.

Šteta je najmanje oko 5000 eura Da nevolja bude veća, sve se desilo tek što se Zeljko malo oporavio od šoka kad je prije nekoliko godina ostao bez posla u Thenostilu u koji je uveden stečaj, a on bio prinuđen da sa biroa pođe na katun u potrazi za korom hljeba.

"Trideset godina u Željezari, svo sad je gledam odavde i plačem za njom. Ostavili su me bez posla sa dvoje malo djece. Prije tri godine sam počeo sa tri ovce, bio se izvukao ali evo ne da", piča Željko za TV Vijesti.

Iako je nadomak grada, do katuna nema dobrog puta, a Željko kaže ne zna šta da radi sa mrtvim ovcama. Pritom mora da čeka i mišljenje nadležnih koje nikako da dobije.

"Dolazili su iz policije i rekli su da će kontaktirati ove nadležene službe da vide da li će oni to da preuzmu."

I pored velikog gubitka, Željko kaže da neće odustati od bavljenja ovčarstvom, a ovih dana pokušaće da se opštini Nikšić i resornom ministarstvu obrati za pomoć ne bi li koliko toliko ublažio štetu.

Bonus video: