LGBT Forum Progres: SOBNOR da objasni navode, VDT da provjeri ozbiljnost prijetnji

56 pregleda 9 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2015. 15:47h

Povodom javnog saopštenja nevladine organizacije SOBNOR Crne Gore, a prije iznošenja bilo kakve reakcije tim povodom, rukovodstvo ove organizacije javno pozivamo da svom članstvu, LGBT zajednici i javnosti, pojasne, zbog pravilnog i korektnog razumijevanja, nekoliko navoda iz saopštenja od 10. avgusta 2015. godine, saopštio je u ime organizatora Povorke ponosa u Nikšiću Stevan Milivojević, izvršni direktor NVO LGBT Foruma Progres.

"Šta znači i na koji način se konkretno sprovodi, od strane LGBT zajednice, skrnavljenje, kako je navedeno, jednog od najsvetlijih perioda crnogorske istorije? Ko su sve i na koji način povampirene snage djeluju u Crnoj Gori? Na koji način se vrši konkretno zloupotreba simbola i poruka slavne narodno oslobodilačke borbe i na koji način LGBT zajednica vrši negaciju “epohalnih ostvarenja časne Revolucije”?Na koji način, shodno iskazanoj nadi SOBNOR-a Crne Gore, građani Nikšića trebaju i moraju spriječiti organizovanje mirnog javnog okupljanja LGBT zajednice u tom gradu?". kazao je Milivojević.

Ova NVO poziva Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da ozbiljno uzme u obzir saopštenje SOBNOR Crne Gore i dodatno provjeri, kako ističu, ozbiljnost prijetnji prema LGBT zajednici.

Bonus video: