Amfilohije: Briselske nauke i tikve su đavolje

U saopštenju Mitropoloje se navodi da je Amfilohije u liturgijskoj propovijedi rekao da je Hristova nauka, iz koje je niklo sve što je niklo na našim prostorima, u jednom trenutku u Morači bila prezrena i odbačen
141 komentar(a)
Mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ažurirano: 10.08.2015. 16:55h

Đavo uvijek mijenja haljine i tikve. Onda je imao svoje tikve, i danas ima druge tikve. Onda su bile boljševičke i titoističke, a sad su briselske. Ja vam kažem da su to đavolje tikve i nauke, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

On je juče služio liturgiju na praznik Svetog velikomučenika Pantelejmona i Svetog Klimenta Ohridskog u crkvi posvećenoj ovim svecima koja se nalazi u njegovom rodnom selu Bare Radovića u Donjoj Morači.

U saopštenju Mitropoloje se navodi da je Amfilohije u liturgijskoj propovijedi rekao da je Hristova nauka, iz koje je niklo sve što je niklo na našim prostorima, u jednom trenutku u Morači bila prezrena i odbačena.

"Đavo uvijek mijenja haljine i tikve. Onda je imao svoje tikve, i danas ima druge tikve. Onda su bile boljševičke i titoističke, a sad su briselske. Ja vam kažem da su to đavolje tikve i nauke“, rekao je Amfilohije.

Bonus video: