VRIJEDNA OKO 2.2 MILIONA EURA

Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo šest lakooklopnih vozila Vojsci Crne Gore

Ključeve od vozila zvanično je načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnom generalu Dragutinu Dakiću uručio državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane, Tomas Silberhorn
88 pregleda 0 komentar(a)
Donacija oklopnih vozila, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Donacija oklopnih vozila, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2018. 16:51h

Na Vojnom aerodromu u Golubovcima danas je obavljena zvanična primopredaja šest lakooklopnih vozila koje je Ministarstvo odbrane Njemačke doniralo Vojsci Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vozila, vrijedna oko 2,2 miliona eura, koja će, kako navode, značajno unaprijediti kapacitete Vojske Crne Gore, stigla su u Crnu Goru 12. septembra.

Ključeve od vozila zvanično je načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnom generalu Dragutinu Dakiću uručio državni sekretar u njemačkom Ministarstvu odbrane, Tomas Silberhorn.

"General Dakić se zahvalio na donaciji, ističući da je SR Njemačka, kao jedan od najznačajnijih partnera Crne Gore, pružila snažnu podršku našoj državi u ključnim momentima procesa evroatlantskih integracija. On je izrazio očekivanje da dvije zemlje kao saveznice nastaviti sa produbljivanjem i intenziviranjem saradnje u oblasti odbrane", navodi se u saopštenju.

Silberhorn je istakao doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika VCG u međunarodnim misijama i operacijama i poručio da će Njemačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na polju odbrane, uz uvjerenje da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja jaku osnovu za dalje intenziviranje aktivnosti.

"Tokom sastanka delegacija dva ministarstva odbrane koji je uslijedio na vili Gorica, državni sekretar Slobodan Filipović je apostrofirao zajedničko učešće pripadnika dvije vojske u Avganistanu, kako ranije u ISAF-u, tako i u misiji „Resolute Support“. To je, kako je istakao Filipović, značajno doprinijelo razvijanju visokog nivoa povjerenja između dvije države. On je naglasio da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno procesu modernizacije i dostizanju NATO standarda. Silberhorn je ukazao na doprinos Crne Gore jačanju već odlične saradnje dvije zemlje, te apostrofirao njenu značajnu podršku bezbjednosti kako u regionu, tako i na globalnom planu", zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Galerija