Konkurs za studente magistarskih i doktorskih studija

Kada su u pitanju magistarske studije, Ministarstvo će od ukupno 60 kandidata sufinansirati po deset kandidata iz oblasti prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa
76 pregleda 0 komentar(a)
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.08.2015. 13:29h

Ministarstvo prosvjete objavilo je konkurs za sufinansirenje školarine za 60 kandidata upisanih na prvu godinu magistarskih studija i 24 kandidata upisanih na prvu godinu doktorskih studija u zemlji i inostranstvu.

Kada su u pitanju magistarske studije, Ministarstvo će od ukupno 60 kandidata sufinansirati po deset kandidata iz oblasti prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, kandidatima će se sufinansirati školarina u iznosu od 500 eura.

„Za 24 kandidata upisanih na prvu godinu doktorskih studija u zemlji i inostranstvu studijske 2014/2015. godine sufinansiraće se školarina u iznosu od hiljadu EUR, i to za po četiri kandidata iz oblasti prirodno-matematičkih, tehničko–tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, koji ispunjavaju uslove konkursa“, dodaje se u saopštenju.

Konkurs će biti otvoren do 16. oktobra.

Tekst konkursa, prijave za sufinansiranje školarine magistarskih i doktorskih studija upisanih studijske 2014/2015. godine, nalazi se na sajtu Ministarstva prosvjete.

Bonus video: