U Luštica Bay-u proslavljen nacionalni praznik Švajcarske

Goste su pozdravili nerezidentni ambasador Švajcarske u Crnoj Gori Žan Danijel Ruh i Daren Gibson, izvršni direktor kompanije “Luštica Development” – kćerke-firme “Orascoma” a koja na poluostrvu Luštica razvija 1,1 milijardu eura vrijedan projekat novog turističkog grada nazvanog Luštica Bay
100 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2015. 10:21h

Povodom Nacionalnog praznika švajcarske konfederacije, ambasada Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori i švajcarski investitor u Crnoj Gori, kompanija “Orascom Development”, u sinoć su u novom turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima kod Tivta, organizovali prijem za brojne zvanice iz javnog, političkog i diplomatskog života Crne Gore.

Goste su pozdravili nerezidentni ambasador Švajcarske u Crnoj Gori Žan Danijel Ruh i Daren Gibson, izvršni direktor kompanije “Luštica Development” – kćerke-firme “Orascoma” a koja na poluostrvu Luštica razvija 1,1 milijardu eura vrijedan projekat novog turističkog grada nazvanog Luštica Bay.

Nesvakidašnje lijep ambijent smiraja dana i zalaska Sunca nad zalivom Trašte, oplemenila je mlada švajcarska umjetnica Fani Kencih. Obučena u nacionalnu nošnju, ona je svirala alpski rog, nacionalni švajcarski instrument. Gostima su posluženi brojni švajcarski specijaliteti poput čuvenih sireva, poznatih bijelih kobasica, kao i sladoleda, kafe i čokolade koje su obezbijedili sponzori - švajcarske kompanije “Nestle” i “Barry Callebaut SEE” iz Beograda.

Ambasador Ruh podsjetio je da švajcarska konfederacija, stara 724 godina, koja ima 26 kantona, svoj nacionalni praznik slavi 1.avgusta. Zemlja u svijetu poznata po preciznim i skupim satovima, čokoladi, sirevima i sigurnim bankama, sa Crnom Gorom ima odličnu saradnju, a investitori iz te države ovdje su prisutni kroz nekoliko projekata poput fabrike “Tara” u Mojkovcu i najveće greenfield investicije u ovom dijelu Evrope – kompleksa Luštica bay u Tivtu.

Galerija

Bonus video: