Tivtu uzeli donirano auto, a dali olupinu iz Herceg Novog

“Neko je doživio udes nakon kojeg je „popravljen“ ali mu nijesu zamijenjeni airbagovi. Zbog toga i drugog, ne može da prođe tehnički”
273 pregleda 14 komentar(a)
hitna pomoć, Tivat, Foto: Siniša Luković
hitna pomoć, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.08.2015. 12:42h

Zavod za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) Crne Gore nastavio je svoju u najmanju ruku čudnu politiku kada su raspoloživi resursi Službe hitne medicinske pomoć (SHMP) Tivat u pitanju.

Naime, od ukupno tri sanitetska vozila koja posjeduje SHMP Tivat, u tom gradu ostao je samo jedan jer je menadžment ZHMP Crne Gore, dva autonomila poslao u druge gradove.

Sanitetsko vozilo SHMP Tivat „fiat doblo“ koje je 2008. godine Tivćanima donirala kompanija Porto Montenegro, prije par dana poslat je u Herceg Novi. To je tom vozilu već drugu put da ga menadžment ZHMP Crne Gore šalje na upotrebu van grada kome ga je naimjenio donator, jer je ovaj automobil već ranije privremeno „službovao“ u Herceg Novom i Kotoru.

Interesantno, čim je njihovo potpuno tehnički ispravno i dobro održavano sanitetsko vozilo upućeno u Herceg Novi, Tivćanima je iz tog grada dopremljen zapušteni i tehnički neispravan sanitetski automobil SHMP Herceg Novi marke „fiat ducato“ (HN CG 069).

„Ovaj automobil svojevremeno je doživio udes nakon kojeg je „popravljen“ ali mu nisu zamijenjeni air-bagovi koji su se aktivirali u sudaru. Zbog toga i niza drugih nedostataka, ovaj automobil ne može da prođe tehnički pregled ni da bude registrovan, pa ne znam zašto ga je ZHMP Crne Gore poslao nama, a naš ispravan i registrovan sanitetski automobil oduzeo i poslao ga Novljanima“, kazao je „Vijestima“ izvor dobro upućen u dešavanja sa tehničkom opremljenošću i voznim parkom SHMP Tivat.

Iz ZHMP Crne Gore koji vodi dr Saša Stefanović ni nakon tri dana nisu odgovorili na mail sa pitanjima „Vijesti“ zašto su Tivćanima uzeli ispravan sanitetski auto, a doveli neispravnu i dotrajalu olupinu iz Herceg Novog, te da li očekuju da je sada SHMP Tivat popravi i registruje to hercegnovsko vozilo.

ZHMP nije odgovorio ni na pitanje kada će Tivtu biti vraćeno njegovo treće sanitetsko vozilo, automobil marke „fiat ducato“ (TV CG 045) amoji se već skoro dva mjeseca nalazi u Ulcinju. Taj auto ZHMP je Tivćanima oduzeo istog dana - 15. juna, kada je Saša Stefanović u Tivtu svečano preuzeo ključeve novog reanomobila „renault traffic“ za SHMP Tivat, a koje mu je predao Daren Gibson, direktor „Luštice Development“ kao vodećeg među nekoliko donatora što su sakupljali pare za njegovu kupovinu.

Bonus video: