Podgorica dobija biciklističku stazu

Stijepović je saopštio da će već tokom avgusta započeti izgradnju biciklističke staze od Kraljevog parka i hotela “Hilton”, preko bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića, do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića kod marketa "Voli" u Tološima
0 komentar(a)
Cui Dživei, Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Cui Dživei, Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.08.2015. 18:04h

Ambasador Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Dživei i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović potpisali su danas Ugovor o donaciji vrijedan 250 hiljada eura za dva projekta.

Prvi je izgradnja biciklističke staze "koridor 3" od 5,320 metara, dok je drugi rekonstrukcija centralnog parka na Pobrežju.

Stijepović je saopštio da će već tokom avgusta započeti izgradnju biciklističke staze od Kraljevog parka i hotela “Hilton”, preko bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića, do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića kod marketa "Voli" u Tološima.

Radovi bi, tvrdi gradonačelnik, trebalo da budu završeni za 60 dana.

Najavio je da će i rekonstrukcija parka na Pobrežju početi ovog mjeseca i završiti za 30 dana.

Cui Dživei je istakao da je donacija simbol prijateljstva između dvije zemlje i naroda, koja pokazuje da kineska Vlada njeguje i poklanja veliku pažnju crnogorsko- kineskom odnosu.

"U proteklih nekoliko godina kineska Vlada je donirala Crnoj Gori oko 10 miliona eura, uključujući najsavremeniji skener za potrebe carine i rasvjetu na Cetinju i Kotoru", podsjetio je.

Ambasador se zahvalio Stijepoviću, ali i predsjedniku države Filipu Vujanoviću, po čijoj su preporuci krenuli u realizaciju ova dva projekta.

Bonus video: