Proslava Nacionalnog dana Švajcarske u Luštica Bay-u

Zvanice će imati priliku da uživaju u koncertu mlade umjetnice Fani Kencih koja svira nacionalni instrument alpski rog
0 komentar(a)
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 07.08.2015. 11:31h

Golf takmičenja, umjetničke postavke i radionice, kursevi streličarstva i jedrenja, te muzička dešavanja iz programa kulturnih festivala “KotorArt” i “Purgatorije” ispuniće avgust u kompleksu Luštica Bay kod Tivta, kao novog turističkog centra na Jadranu koji slavi prvu operativnu sezonu.

Drugo po redu ovosezonsko golf takmičenje koje se održava na Luštica Bay golf vježbalištu počelo je danas, a još jedan takmičarski dan, ujedno i posljednji za ovu sezonu, planiran je 21. avgusta.

“Najbolji golferi biće nagrađeni krstarenjem po Bokokotorskom zalivu, dvočasovnim treningom sa profesionalnim golf instruktorom, a imaće i mogućnost da uživaju u vožnji kajaka ili SUP bordingu na plažnom baru Almara”, kazala je Slavica Milić iz kompanije “Luštica Development”.

Ta kompanija i Ambasada Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori, u subotu će u turističkom kompleksu na obali zaliva Trašte biti domaćini proslave nacionalnog dana Švajcarske.

Gosti proslave ćiji je domaćin nerezidentni švajcarski ambasador u Crnoj Gori Žan Danijel Ruh, će tokom druženja moći da probaju specijalitete švajcarske kuhinje, kao što su čuvene bijele kobasice i švajcarski sir, kao i sladoled, kafu i švajcarsku čokoladu.

Zvanice će imati priliku da uživaju u koncertu mlade umjetnice Fani Kencih koja svira nacionalni instrument alpski rog.

U saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu, u okviru ljetnjeg pozorišnog festivala “Purgatorije”, biće održana dva koncerta u kompleksu Luštica Bay.

Prvi je “Svijet saksofona”, koncert kojim će se obilježiti završetak sedmodnevne radionice saksofona u okviru trinaeste Međunarodne radionice za duvačke instrumente, i biće održan u nedjelju, 9. avgusta.

Koncert “Muzicki horizonti” biće upriličen u subotu, 22. avgusta. Dvije umjetničke postavke biće organizovane 10. i 24. avgusta, dok će završni koncert edicije “Kotor Art Dječiji muzički performans”, biti održan u Luštica Bay-u u utorak, 11. avgusta.

“Luštica Bay Summer Launch Party” biće priređen u subotu, 15. avgusta kada će biti proslavljena prva operativna sezona u novom centru zdravog i aktivnog života na Jadranu. Stanovnici ovog naselja, njihove porodice, gosti i posjetioci takođe imaju priliku da pohađaju časove golfa za djecu i odrasle, streličarstva, jedrenja i veslanja na dasci.

Bonus video: