U Tivtu zvanično boravi 5.871 turista

Da je elektro-mreža napregnuta do krajnijh granica svjedoče i povremeni kraći nestanci struje u pojednim djelovima Tivta
0 komentar(a)
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.08.2015. 10:35h

Prema podacima Turističke organizacije Tivat, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi 5.871 zvanično prijavljeni gost što je 55 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Da je sezona u zenitu, osim podataka TO, potvrđuju i ogromne gužve na tivatskim plažama i u gradu, posebno tokom noćnih sati kada se turisti sa mora „presele“ na korzo, bašte kafića ili na pozornice brojnih zabavnih i kulturnih manifestacija što se svakodnevno priređuju u gradu.

Velike gužve vladaju i u saobraćaju, a na Jadranskoj magistrali koja prolazi kroz Tivat nerijetko dolazi do pravih manjih kolapsa prometa, posebno predveče, kada se 2 kilometra udaljenosti od aerodroma do centra grada, puževim tempom, prolazi za 20-tak minuta.

Da je elektro-mreža napregnuta do krajnijh granica svjedoče i povremeni kraći nestanci struje u pojednim djelovima Tivta koji su se dešavali proteklih nekoliko dana.

Turistička organizacija juče je saopštila da u tivatskim hotelima boravi 990 gostiju, privatni smještaj koriste 4.653 posjetioca, u odmaralištima ljetuje 130, a u kampovima 98 turista.

Bonus video: