Gimnazija će biti i u Golubovcima

“U toku je izbor izvođača radova za izgradnju srednje stručne škole, u okviru koje će raditi i gimnazijska odjeljenja”
221 pregleda 4 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.08.2015. 19:18h

Budući gimnazijalci iz Gradske opštine Golubovci uskoro neće morati da putuju u podgoričku gimnaziju.

U toku je izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju srednje stručne škole, u okviru koje će raditi i gimnazijska odjeljenja, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete.

“Škola će biti mješovita što znači da će imati odjeljenje gimnazije, smjerove iz oblasti poljoprivrede i usluga, a u zavisnosti od potreba tržišta obrazovanja postojaće mogućnost otvaranja i drugih smjerova”, preciziraju iz resora na čijem je čelu Predrag Bošković.

Tender za izgradnju ove ustanove raspisan je krajem maja. Kako je saopšteno, ukupna vrijednost projekta je oko 5,5 miliona eura.

Objekat će, prema projektu, imati prizemlje i sprat sa ukupnom površinom od 5,5 hiljada metara kvadratnih, od čega je oko 3.200 površina škole, a oko 2.200 kvadrata bi trebalo da bude kvadratura fiskulturne sale.

Ranije je najavljeno da je objekat predviđen za 750 đaka, a imaće 12 učionica, dva kabineta, te prostor za nastavu iz informatike, preduzetništva, kao i dvije radionice i biblioteku.

“U toku je postupak izbora najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju ove škole. Sa početkom radova će se početi nakon završetka postupka javnih nabavki”, zajključuju iz Ministarstva.

U predlogu kapitalnog budžeta naveden i iznos za gradnju

Ministarstvo je u predlogu kapitalnog budžeta za 2016. navelo i iznos kojim bi, prema njihovim proračunima, bio dovoljan za gradnju još jednog objekta za gimnazijsko obrazovanje u Podgorici.

“Planirano je da se u Podgorici gradi još jedna gimnazija, s obzirom na činjenicu da je postojeća građena početkom dvadesetog vijeka i da su njeni prostorni kapaciteti limitirani. Ukoliko predlog kapitalnog budžeta bude podržan, procedura za izgradnju će se sprovoditi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama”, dodaju iz Ministarstva.

Bonus video: