DNP: Nadi Drobnjak milija partijska poslušnost od populacije

Drobnjak, poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) najavila je da će pokrenuti inicijativu za ispitivanje Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je, kako smatra, diskriminatoran
129 pregleda 37 komentar(a)
Nada Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Nada Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2015. 17:30h

Poslanica Nada Drobnjak pokazala je da joj je milija partijska poslušnost i servilnost od populacije za koju se navodno bori i iznevjerila svoju navodnu borbu za bolji položaj žene u Crnoj Gori, smatraju u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP).

Drobnjak, poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) najavila je da će pokrenuti inicijativu za ispitivanje Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je, kako smatra, diskriminatoran.

Izmjenama tog Zakona, usvojenim u julu u Skupštini, predviđeno je da zaposlene i nezaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu i da se obezbjeđuje doživotna naknada za staratelja djeteteta sa posebnim potrebama.

„Da DPS kroji zakone po ličnom nahođenju, to je već ustaljena rigidna praksa. A isto tako je i praksa, ako neki zakon prođe u parlamentu mimo volje režima, da DPS odmah pokrene svoje poluge moći preko Ustavnog suda za obaranje zakona“, saopštila je predsjednica Foruma žena DNP, Mirjana Jančovska.

Sad se na taj način Drobnjak, kako je rekla, „kao vajna borkinja za rodnu ravnopravnost“, usudila da prihvati naredbe iz partijskog vrha da udari na sudbine velikog broja majki u Crnoj Gori s troje i više djece, na njihovu šansu da po novom zakonu steknu doživotnu novčanu nadoknadu.

„Ne treba naglašavati koliko je izglasavanje ovog zakona ulilo nade majkama u Crnoj Gori. Ali to Drobnjak apsolutno ne interesuje. Njoj je bitno da ispuni partijski zadatak, bez obzira što je direktno usmjeren protiv velikog broja majki koje teško žive izdržavajući troje ili više djece“, saopštila je Jančovska.

Prema njenim riječima, tako je Drobnjak pokazala da joj je milija partijska poslušnost i servilnost od populacije za koju se navodno bori. „A time je kao aparatčik DPS-a direktno iznevjerila svoju navodnu borbu za rodnu ravnopravnost i bolji položaj žene u Crnoj Gori“.

„Naravno, Drobnjak je pribjegla oprobanom triku kako joj je izdiktirano u partijskoj centrali, pa navodno brine što će na taj način biti diskriminisane ostale majke, koje nijesu rađale, ili imaju manje od troje djece“, kazala je Jančovska.

Svakako, kako je ocijenila, položaj žene i majke u Crnoj Gori uopšte, zahvaljujući ovom režimu, je ponižavajući, i treba pomoći svim ženama.

„Ali se i tu zna lista prioriteta, a DPS-u niko ne brani da izglasa i zakon kojim bi se finansijski podržala ukupna ženska populacija u Crnoj Gori. Pa neka se makar krene od onih kojima je objektivno najteže, ali je Drobnjak protiv toga“, kaže se u saopštenju Jančovske.

Drobnjak se, dodaje se u saopštenju DNP-a, pritom brani floskulom kako bi kritike prema njoj bile populističke.

„Ali joj to neće proći kod ogorčenih majki, koje posebno teško žive, i s mukom odgajaju djecu. Sve one su željno čekale usvajanje tog zakona, pa nek se Drobnjak zapita je li diskriminatorski i to što ona ima fina primanja u parlamentu, a mnoge majke niti rade, niti šta primaju“, navela je Jančovska.

Kako je rekla, cilj Nade Drobnjak je nehuman.

„Da se relativizuje pravosnažnost jednog dobrog zakona, da se potom obori na Ustavnom sudu, jer je njoj tako naloženo, i njen zadatak se tu završava, nezavisno čak i od bijele kuge i procesa iseljavanja stanovništva iz Crne Gore, što je dio naše sumorne realnosti“, zaključuje se u saopštenju DNP-a.

Bonus video: