Vatrogasci iscrpljeni požarima: Česte mobilizacije, ali se svi odazivaju

Apelovali su na građane, s obzirom da su tropske vrućine, koje u velikoj mjeri povećavaju opasnost od izbijanja požara i pospješuju njihovo širenje
0 komentar(a)
požar, vatrogasci, Foto: Boris Pejović
požar, vatrogasci, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.08.2015. 15:00h

U trećem kvartalu 2014. godine vatrogasci Službe zaštite Glavnog grada imali su 423 intervencije na gašenju požara, dok su samo u julu mjesecu ugasili 918 požara.

“Skoro sto požara je ugašeno tokom prva dva dana avgusta. Zbog velikog povećanja broja požara, tokom ove požarne sezone, pripadnici Službe zaštite rade danonoćno na njihovoj lokalizaciji i gašenju , a vrlo često se vrši mobilizacija kojoj se i pored velike iscrpljenosti uredno odazivaju svi pozvani”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Apelovali su na građane, s obzirom da su tropske vrućine, koje u velikoj mjeri povećavaju opasnost od izbijanja požara i pospješuju njihovo širenje, da budu pažljivi sa rukovanjem vatrom na otvorenom prostoru.

“Kako ne bi slučajno izazvali požar koji vrlo često zna da izmakne kontroli i da zahtijeva brzu i efikasnu reakciju naših vatrogasnih ekipa”, naveli su iz Glavnog grada.

Meteorolozi su za danas i sjutra najavili veoma toplo u Glavnom gradu, a duvaće i umjeren i do pojačan sjeverni vjetar, pa će biti povećan rizik od požara.

Bonus video: