Superluksuzne jahte "Mogambo" i "Le Grand Blue" usidrene kod Svetog Stefana

Super-jahta "Le Grand Bleu“, kako su Vijesti ranije pisale, je 113 metara dugi brod koji pripada ruskom oligarhu Evgeniju Markoviču Švidleru, a koji je tu jahtu prije devet godina kupio od mnogo bogatijeg kolege i poslovnog partnera, Romana Abramoviča
357 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2015. 13:25h

Superluksuzne jahte “Le Grand Blue” i “Mogambo”, tokom cijelog dana usidrene su nadomak grad-hotela Sveti Stefan, a ljubitelji nautike mogli su da uživaju u spektakularnom izgledu ovih pravih morskih ljepotica.

Super-jahta "Le Grand Bleu“, kako su Vijesti ranije pisale, je 113 metara dugi brod koji pripada ruskom oligarhu Evgeniju Markoviču Švidleru, a koji je tu jahtu prije devet godina kupio od mnogo bogatijeg kolege i poslovnog partnera, Romana Abramoviča.

Inače, "Le Grand Bleu" izvorno je izgrađen 2000. godine u brodogradlištu "Kusch Yachts" u Bremenu u Njemačkoj, po narudžbi američkog milionera Dona MekKoua.

"Le Grand Bleu“, koja se zbog svojih velikih dimenzija ni ne može vezati u velikoj većini svjetski poznatih marina, na sebi nosi i dvije manje jahte – 22 metarsku jedrilicu „Bellatrix“ i 19 metara dugu motornu jahtu „Sirius A“. Jahta na krmenoj palubi nosi i privatni helikopter.

Ništa manje spektakulrna je i jahta "Mogambo", čiji je vlasnik nepoznat. Duga 74 metara, ova elegantna jahta plijeni svojim dizajnom.

Dizjnirana od strane Rejmonda Langtona, a proizvedne od strane kompnije "Nobiskrug", "Mogambo" je dobila ime po istoimenom čuvenom filmu, u kome su glumili najpoznatiji glumci zlatnog doba holividskog filma Ava Gardner, Grejs Keli i Klark Gebl.

Jahta prima 12 gostiju, posjeduje mini spa, salon ljepote, elegantno dizajniranu trpezariju, dva bara, bioskop…

Galerija

Bonus video: