SNP: Ispitati zloupotrebe u sistemu azilanata

Potpuno je nebitno jesu li to taksisti, vozači kamiona, autobusa i koji su glavni pravci kretanja, rute i slično, ali je bitno ima li neko da im pomaže u svemu tome, a na platnom spisku je ove države?,“ kazao je poslanik SNP-a
0 komentar(a)
Danko Šarančić, Foto: Savo Prelević
Danko Šarančić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2015. 11:46h

Upravu policije brine broj tražilaca azila zbog zloupotreba u tom sistemu, zbog čega se postavlja pitanje ko je odgovoran za taj sistem i koje su to zloupotrebe, kazao je poslanik SNP-a Danko Šarančić.

„Je li to, prosto rečeno, organizovani šverc imigranata kojim se bave neki naši građani i na sudbinama tih nesrećnih ljudi ostvaruju ekstra profit, koji se po osobi kreće od 3.500 do 4.000 eura po osobi? Potpuno je nebitno jesu li to taksisti, vozači kamiona, autobusa i koji su glavni pravci kretanja, rute i slično, ali je bitno ima li neko da im pomaže u svemu tome, a na platnom spisku je ove države?“ kazao je poslanik SNP-a.

Napomenuo je i da su mediji pisali o lokalu pored zgrade MUP-a u kojem je navodno zabranjen ulaz azilantima.

S obzirom da je Crna Gora susjed Evropske unije, time i mnogo interesantnija destinacija za imigrante, nadležni državni organi sa posebnom pažnjom treba da se odnose prema problematici ilegalne migracije i tražilaca azila, smatraju u SNP-u.

„Nije dovoljno da se hvalimo kako imamo savremene objekte za strance sa idealnim uslovima, a živimo u državi koja ni ogromnoj većini svojih građana ne može da obezbjedi da žive životom dostojnim čovjeka,“ kaže Šarančić.

U SNP-u smatraju da Crna Gora treba i mora da pruži spas i sigurno utočište svakome ko se našao u nevolji i ko traži pomoć od države, ali pod uslovom da se time ne ugrožava sama država i njeni građani.

Bonus video: