Elitni hotel rođendan slavi nesvakidašnjim delicijama

3 komentar(a)
Regent Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Regent Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.08.2015. 11:57h

Najluksuzniji bokeljski hotel, elitni “Regent Porto Montenegro” u Tivtu je avgust započeo obilježavanjem svoje prve godišnjice. “Regent “je svoja vrata otvorio gostima 1. avgusta prošle godine i u toku dvanaest mjeseci rada, ovaj hotel ranga pet plus zvjezdica pobrao je čak dvanaest nominacija i nagrada za besprekornu uslugu.

Pored brojnih međunarodnih priznanja i nominacija, prva puna ljetnja sezona u ovom hotelu protiče uz brojne ponude, a „potpis“ boravka u “Regent Porto Montenegro” nosi bogata gastronomska „razglednica“ na kojoj su i neka izuzetno maštovita jela kakva se ne mogu okusiti bilo gdje drugo u ovom dijelu Evrope.

“Glavni nosilac gastronomske priče ovog ljeta u “Regentu” je “Meni za degustaciju” od 4 ili 6 gangova koji daju omaž južnom Jadranu. Pored menija za degustaciju, predlog kulinarskog tima su i jela poput mediteranske šišarke sa kozicama, morski jež i Sen Žak školjke, San Pjer file – kao neke od kulinarskih remek djela koja se mogu degustirati. Da se Regent Porto Montenegro istakao svojom kvalitetnom gastronomijom, svjedoči i činjenica da je britanski magazin “Harper's Bazaar” u svom septembarskom broju, u kojem na tri stranice opisuje Crnu Goru kao novu luksuznu destinaciju, proglasio “Regentovu” gastro-ponudu najboljim izborom na crnogorskoj obali", kazala je tim povodom portparolka “Regent Porto Montenegro” hotela Elena Ljiljanić.

Internacionalni kulinarski tim ovog prestižnog hotela kreira ukusnu razglednicu ovog podneblja kroz neprevaziđenu kombinaciju šampanjca i ostriga u “Gourmet Corneru” koja je u ponudi u popodnevnim časovima. Džez večeri su i dalje sinonim za petak veče u “Library Baru” hotela, dok je svaka nedjelja u avgustu rezervisana za degustaciju vina koju vodi glavni somelije hotela “Regent” u vremenu od 19:30 do 20:30 sati.

Inače, “Regent Porto Montenegro” će biti domaćin koncerta pod nazivom “Music at sea” koji organizuju Muzička škola i NVO “Ars Praesentia” iz Tivta, a u sklopu projekta Međunarodnih duvačkih radionica. Svi ljubitelji klasične muzike su pozvani da uživaju u majstorskom izvođenju umjetnika, članova beogradske filharmonije, u prelijepom ambijentu “Italian Garden” hotelske bašte, 23. avgusta u 21 čas.

Bonus video: