Cetinje: Vode po danu nekad ima, ali noću su česme suve

Građanski pokret URA - Cetinje odlučio je da organizuje sjutra protest oko 19 časova na platou ispred Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” na Cetinju
166 pregleda 18 komentar(a)
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.08.2015. 05:31h

Građani Cetinja ogorčeni su, jer svaki dan po nekoliko sati nemaju vode.

Posebno ih iritira da posle 20 časova na česmama nema ni kapi, pa nijesu u mogućnosti da se istuširaju i pripreme za posao.

Kako je kazala Ivana Martinović bukvalno moraju da grabe da se istuširaju, kao i da dopune zalihe vode, jer svako malo nestaje.

“Bila sam neki dan na moru, a kada sam se vratila posle 20 časova, vode nije bilo. Dešava se i da je nema satima i tokom dana. Nisam se mogla istuširati, a to se dešava svima na Cetinju”, kazala je Martinovićeva.

Jedan od Cetinjana, koji je želio da ostane anoniman, kazao je “Vijestima” da česme često presuše.

“Uveče nema vode ni za piće a ni za održavanje lične higijene. Taj problem traje godinama, ali je kulminirao u posljednjim mjesecima. Od velikih vrućina voda je jedini spas, a nje nema", kazao je Cetinjanin.

Građani Cetinja ovih dana samo nagađaju šta bi mogao biti problem, zbog kojeg vode nema, a nadležni se ne oglašavaju.

Kako bi nadležni obratili pažnju na taj problem i riješili ga Građanski pokret URA - Cetinje odlučio je da organizuje sjutra protest oko 19 časova na platou ispred Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (Sportski centar) na Cetinju.

"Na skup su pozvani svi građani bez obzira na političko opredjeljenje", saopštili su iz URA-e.

Bonus video: