Stijepović: Tražimo da se provjere tri grozne šupe na obali Crnog jezera

NVO Centar za razvoj Durmitora, prema riječima Stijepovića, traži i da se poštuju zakoni o buci i o zaštiti prirode, kao i Prostorni plan područja posebne namjene za Nacionalni park Durmitor
155 pregleda 2 komentar(a)
Darko Stijepović (Novina)
Darko Stijepović (Novina)
Ažurirano: 05.08.2015. 12:44h

Nevladina organzacija (NVO) Centar za razvoj Durmitora zatražila je od Uprave za inspekcijske poslove da provjeri da li za objekte na Crnom jezeru postoji potrebna i zakonita dokumentacija.

“Tražimo da se provjere tri grozna objekta-šupe na obali Crnog jezera u pogledu postojanja građevinske dozvole i ostalih preduslova potrebnih za njihovu izgradnju”, naveo je u saopštenju direktor te NVO, Darko Stijepović.

On traži i da se napravi inspekcijski nadzor u pogledu postojanja upotrebnih dozvola za iste objekte, dozvole za rad i radnopravni status zaposlenih radnika.

“Tražimo da se zabrani nezakonit rad”, poručio je Stijepović.

NVO Centar za razvoj Durmitora, prema riječima Stijepovića, traži i da se poštuju zakoni o buci i o zaštiti prirode, kao i Prostorni plan područja posebne namjene za Nacionalni park Durmitor.

“Isto tako tražimo da se zabrani održavanje nekakvog seljačkog festival, koji je zakazan za sjutra, jer je to skaredno narušavanje zakona i same ideje postojanja nacionalnog parka. Crno jezero nije vašarište niti trkalište konja u Njegovuđi već strogo zaštićeni prirodni prostor gdje se priroda čuva u svom djevičanskom stanju”, rekao je Stijepović.

Sjutra će u NP Durmitor biti održana manifestacija Ritmom bubnja. Planiran je dvosatni koncert bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića.

“Gospodin bubnjardžija može udarati u doboš na nekom drugom mjestu, a nikako na Crnom jezeru. To je kriminal, to je zabranjeno i skaredno”, zaključio je Stijepović.

Bonus video: