Ulcinj: Aparati u kvaru zbog nestanaka struje

U kvaru dva friždera, ledomat, aparat za točenje piva i dvije rashladne vitrine za sladolede i kolače zbog slabog napona i čestih nestanaka struje
103 pregleda 13 komentar(a)
Plaža Safari, Foto: Samir Adrović
Plaža Safari, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.08.2015. 19:49h

Bez hladnog pića, leda, točenog piva, sladoleda, kolača i nekih jela sa bogatog menija - tako je prekjuče u suton osoblje restorana na kupalištu Safari dočekivalo malobrojne goste koji su nakon komunikacije sa konobarom, namršteni napuštali omiljeni objekat.

Zakupac kupališta, Zefa Delić kaže da je to zato što su se pokvarila dva friždera, ledomat, aparat za točenje piva i dvije rashladne vitrine za sladolede i kolače zbog slabog napona i čestih nestanaka struje.

Delić je jedan od brojnih mještana koji će podnijeti tužbu protiv Elektroprivrede i tražiti naknadu štete zbog neurednog snabdijevanja električnom energijom.

On još uvijek ne može da procijeni štetu, ali zna da mu se u rashladnoj vitrini za sladoled pokvarilo blizu hiljadu eura ledene poslastice po nabavnoj cijeni.

“Nije šteta samo u aparatima jer za mnoge imam garanciju. Šteta je što već nekoliko dana ne možemo da servisiramo usluge na prepoznatljivom nivou zbog čega su gosti prinuđeni da idu negdje drugo“, kazao je Delić.

Tvrdi da već tri dana bezuspješno pokušava da dobije nadležne iz Elektrodistribucije i da prijavi kvar.

“Niko se ne javlja na telefone, ni u centru, ni rukovodioci. Čuo sam da su na odmorima i imaju pravo na to ali ne i da meni pokvare sezonu. Morao sam da zovnem prijatelja da dođe i da pogleda zašto imamo samo jednu fazu. Prvi put je došao službenim vozilom a drugi put ličnim. Napravio je, ali je to kratko trajalo”, ispričao je Delić koji je svojevremeno o svom trošku doveo struju na kupalište.

On je kazao da su sa njegovog ormara prikopčali još dvije ili tri plaže.

“I sad mi kažu da moram da racionalizujem potrošnju jer osigurači ne mogu da izdrže opterećenje. To znači da bih ja i pored toga što sam sam vukao kabal a oni onda kačili druge, trebalo gostima da kažem da manje jedu, piju ili da im uvedem restrikcije u kampu”, ironičan je Delić.

Naveo je da je i u kući imao sličnih problema kada mu se pokvario klima uređaj.

“Ali to je drugo, tu je familija, možemo i sa šterikama. Ali ovo je biznis, važan je svaki dan jer sezona traje oko mjesec i po, a ja za zakup kupališta i kampa plaćam oko 50 hiljada eura. To njih u distribuciji nije briga kao što ih nije ni briga ako kasnim da uplatim račun jer će me isključiti ako kasnim jedan jedini dan”, kazao je Delić.

On već nekoliko dana na Safariju koristi agregat koji opskrbljuje najosnovnije potrebe poput rasvjete i dijela aparata u kuhinji.

Problem i u Ulici 7, danima bili bez napona

Sličan problem imali su i stanari Ulice 7 koji su danima bili bez struje ili sa jednom fazom.

U Elektrodistribuciji su im govorili da im to ne mogu završiti u nekom doglednom roku pa su bili prinuđeni da angažuju jednog radnika distribucije da im posao završi privatno.

To zadovoljstvo ih je, kako je “Vijestima” kazao jedan od mještana, koštalo hiljadu i po eura. Snabdijevanje strujom stabilizovano je u posljednje vrijeme, a u vrijeme havarija i opšteg haosa u gradu, i posebno u Štoju, iz Elektroprivede su za takvo stanje optužili nelegalne potrošače koji su opteretili mrežu koja nije bila projektovana i za njih.

Bonus video: